Πρώτη pole position του Pol Espargaro με Honda στο Moto GP Μ. Βρετανία

Ο Ισπανός αναβάτης Pol Espargaro με Honda έκανε την έκπληξη στην τελευταία του προσπάθεια. Έκανε τον καλύτερο χρόνο (1:58.889) και σήμερα ξεκινάει πρώτος  στην πίστα Espargaro (15:00).

Είναι η πρώτη του pole position με την Honda RC213V. Από τη 2η θέση θα εκκινήσει το Βρετανικό GP της Κυριακής ο Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati δείχνοντας εξαιρετική σταθερότητα όλο το τριήμερο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo έμεινε στην 3η θέση με την εργοστασιακή Yamaha έχοντας δυσκολίες στον έναν γρήγορο γύρο με τα φρέσκα ελαστικά της Michelin.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα οι Jorge Martin, Marc Marquez και Aleix Φαβορί για τη νίκη ο Fabio QuartararoEspargaro. Ο νεαρός Ισπανός μάλιστα της Pramac Ducati φαινόταν ότι θα πάρει την pole position καθώς ήταν πρώτος στο τέλος της διαδικασίας, αλλά ο γρήγορος γύρος του ακυρώθηκε καθώς είχε πατήσει εκτός πίστας.

Στην 7η θέση έμεινε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati, ενώ πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Valentino Rossi ο οποίος θα εκκινήσει τον τελευταίο του αγώνα στο Silverstone από την 8η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Zarco (Ducati) και Rins (Suzuki).

 

Πρώτη pole position του Pol Espargaro με Honda στο Moto GP Μ. Βρετανία gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: