Προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε αύξηση του κατώτατου μισθού

Προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες για να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση με τον νέο κατώτατο μισθό.

Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται στενά και μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί αν προέβησαν σε αυξήσεις μισθών έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται 111.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 600.000 εργαζόμενους, οι οποίοι λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς από το νέο κατώτατο μισθό.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις καταστάσεις αμοιβών προσωπικού και κατά συνέπεια τους νέους αυξημένους μισθούς έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Έτσι, από τις αρχές Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου, η Επιθεώρηση Εργασίας θα ξεκινήσει σαρωτικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους, με στόχο να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται ο νέος κατώτατος μισθός ή εάν υπάρχει αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί και η εγκύκλιος για την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μικτά.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: