Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 40χρονος τζιχαντιστής

Οι εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη  για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες

Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου που συνελήφθη για συμμετοχή στον ΙSIS.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Του διορίστηκε όπως προβλέπεται και συνήγορος υπεράσπισης.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος, Ιρακινής καταγωγής συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας. Η σύλληψή του έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Μάλιστα, είχε συλληφθεί ξανά και στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων.

Τότε, μετά την απολογία του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: