Προθεσμία για να απολογηθεί θα ζητήσει ο Πετρακάκος

Προθεσμία για να απολογηθεί θα ζητήσει ο Πετρακάκος

Με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις είναι αντιμέτωποι ο Γιώργος Πετράκακος και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις , μεταξύ άλλων, για τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη κλοπή . Ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου οι συνήγορος τους να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Ο συνήγορος του Γ. Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης  σε βάρος των κατηγορουμένων δήλωσε:

«Απ” οτι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. Άκουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Από τα δεδομένα της δικογραφίας από κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό ».

Μάλιστα , ο κ. Φυτράκης άφησε να διαφανεί ποια θα ειναι η στάση της συντρόφου του βασικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά.»

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων  πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: