Πρωταθλητής στην Speed Week του Top Gear το Hyundai i20 N

Οι εταιρίες που συμμετείχαν στο Top Gear’s Speed Week 2021 είχαν «κατεβάσει» όλες σπορ μοντέλα. Το i20 N κέρδισε τη διάκριση ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Ξεπέρασε τον ανταγωνισμό σε μια από τις πιο απαιτητικές δοκιμές επιδόσεων και δικαίωσε τη φήμη του.Ο διαγωνισμός αφορούσε τα ελαφριά διθέσια σπορ αυτοκίνητα, τα υβριδικά μοντέλα 1000 hp και τα πλήρως ηλεκτρικά σπορ κουπέ οχήματα. Το σύνολο των αυτοκινήτων που διαγωνίσθηκαν ήταν 26.

Η Speed Week πραγματοποιήθηκε στην πίστα δοκιμών του Top Gear στο Dunsfold και διήρκεσε αρκετές ημέρες έτσι ώστε οι δοκιμές να είναι εξαντλητικές. Το Hyundai i20 N ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στην Εβδομάδα Ταχύτητας του Top Gear του 2021 καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τα υπόλοιπα 26 μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Τα πέντε μοντέλα που κρίθηκαν μετά τις προκαταρκτικές αξιολογήσεις ως τα πιο fun to drive  αγωνίστηκαν στους δρόμους του Εθνικού Πάρκου Exmoor στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κριτές, συμπεριλαμβανομένης της συντακτικής ομάδας του Top Gear, του Βρετανού δημοσιογράφου αυτοκινήτου κ. Chris Harris και του γνωστού χαρακτήρα «The Stig» του Top Gear, έστεψαν πρωταθλητή το i20 N.

Τι ήταν αυτό που άρεσε στην επιτροπή και γιατί η πλειοψηφία επέλεξε το i20 N.

Πρώτον η εξαιρετική οδική συμπεριφορά, δεύτερον ο εύκολος χειρισμός στους γρήγορους ρυθμούς του τρίτον η άνεση στην καθημερινή χρήση. Ο κ.Jack Rix, Editor του Top Gear Magazine δήλωσε:

«Η εβδομάδα ταχύτητας είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν το πιο προσιτό αυτοκίνητο να κατακτήσει μια τέτοια νίκη την οποία άξιζε απόλυτα. Υπάρχει, όμως,  ενθουσιασμός για το i20 N, που στηρίζεται στην τεράστια ικανότητα του και τη δυναμική στιλπνότητα που το κάνουν να ξεχωρίζει, όχι μόνο μεταξύ των ομοίων του, αλλά και σε ολόκληρο το φάσμα της Εβδομάδας Ταχύτητας».

Το ολοκαίνουριο i20 N συνδυάζει την επιτυχία του i20 με το σπορ και διασκεδαστικό πνεύμα της Hyundai N. Με σημείο εκκίνησης το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πιο πρόσφατο hot hatch της Hyundai N εμπνέεται και δανείζεται μηχανολογικές αξίες από το multi-Rally-νικητή i20 WRC. Ο χαρακτήρας υψηλών επιδόσεων του i20 N προσφέρει μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία τόσο στην πίστα όσο και στους αυτοκινητόδρομους.

Το δεύτερο hot hatch της Hyundai προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος — βάρους 171 ps ανά τόνο για πιο ευέλικτο χειρισμό και καθηλωτική εμπειρία οδήγησης.

Το 5-θυρο hatchback είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας καθώς και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Σχεδιαστές και μηχανικοί υποστηρίζουν ότι το i20 N προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης στην πίστα, αξιοπιστία στους αυτοκινητόδρομους και καθημερινή χρηστικότητα. Το σημαντικό είναι ότι δημιούργησαν ένα hatchback υψηλών επιδόσεων σε προσιτή τιμή.

Per.Hal

Πρωταθλητής στην Speed Week του Top Gear το Hyundai i20 N gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: