Πρόταση δυσπιστίας ετοιμάζει η αντιπολίτευση στην Βόρεια Μακεδονία αν δεν παραιτηθεί μέχρι αύριο ο Ζάεφ

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενος κόμματος, VMRO,  απειλεί τον Ζόραν Ζάεφ ότι αν δεν παραιτηθεί, θα καταθέσει την Δευτέρα στις 14:30 πρόταση μομφής

Διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (08/11) για να παραιτηθεί, δίνει το εθνικιστικό VMRO της Βόρειας Μακεδονίας στον Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι αν δεν έχει προβεί σε αυτή την κίνηση μέχρι τις 14:30, θα υποβάλει πρόταση μομφής.

«Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δεν είναι καλή. Όποιος την υποστηρίξει, δεν θα είναι μέρος αυτών των βουλευτών που θα ψηφίσουν δυσπιστία. Εδώ δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα, αλλά 120 βουλευτές. 61 υποστήριξαν την πρωτοβουλία, 59 τους αφήνω να σκεφτούν. Ας τελειώσουμε πρώτα το πρώτο πράγμα, μετά υπάρχει το Σύνταγμα, οι νόμοι, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Η εντολή δίνεται στην πλειοψηφία», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO, Χριστιάν Μιτσκόσκι, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας.

Και προσέθεσε: «Προσωπικά, δεν περιμένω από τον Ζάεφ να παραιτηθεί, το βασίζω στην προηγούμενη εμπειρία. Θα το καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Συνέλευσης. Στις 14:30 θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, εάν δεν παραιτηθεί».

Το VMRO, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, μαζί με το Levica (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και BESA, έχουν συμφωνήσει στην πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: