Προστριβές με το «καλημέρα» αναμένονται σήμερα στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Σε θέσης μάχης βρίσκονται από σήμερα τα κόμματα με αφορμή την εναρκτήρια συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής που καλείται να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι προστριβές μεταξύ των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς, καθώς αντικείμενο των εργασιών την πρώτη ημέρα σύμφωνα με τον προγραμματισμό δεν θα είναι μόνο η εκλογή προεδρείου αλλά και ο καθορισμός της πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η Επιτροπή επί της διαδικασίας (πότε θα κληθούν μάρτυρες, με ποια σειρά, πόσος χρόνος θα δοθεί, κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες χρέη προέδρου είναι πολύ πιθανόν να αναλάβει ο κ. Γιάννης Μπούγας, βουλευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος παρ” Αρείω Πάγω καθώς Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναφορικά με τα μέλη που θα μετάσχουν από κάθε κόμμα, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις και τηλεφωνήματα τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να κατασταλάξουν κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα στις λίστες με τα ονόματα των βουλευτών τους.

Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνονται μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης, η Ζωή Ράπτη, ο Σταύρος Κελέτσης, ο Κώστας Κυρανάκης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόσωπα που αν μη τι άλλο δεν θεωρούνται «πρώτης γραμμής» ούτε έχουν μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία – τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθει με πιο… μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη όπως είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Από το Κίνημα Αλλαγής θεωρείται σίγουρο ότι θα μετάσχει ο Βασίλης Κεγκέρογλου και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ο Νίκος Καραθανασόπουλος που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους επιτροπές.

Η Ελληνική Λύση θα έχει ως μέλος τον Βασίλη Βιλιάρδο, ενώ το ΜέΡΑ25 επιλέγει να μην μετέχει καθώς όπως έχει τονίσει ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης «εμάς δεν μας έστειλε ο λαός στη Βουλή για να προσποιούμαστε ότι είμαστε δικαστές και εισαγγελείς».

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε τα πρόσωπα που θα κληθούν ως μάρτυρες τις επόμενες ημέρες και βέβαια τα όσα θα πει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος που δηλώνει έτοιμος να αποδομήσει τη δικογραφία και να μιλήσει στην Επιτροπή με συγκεκριμένα ονόματα και γεγονότα που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, όσο δηλαδή βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Το σχετικό πόρισμα της Προανακριτικής που θα αποφαίνεται εάν τελικά συντρέχουν λόγοι προκειμένου να παραπεμφθεί ή όχι ο κ. Παπαγγελόπουλος σε Ειδικό Δικαστήριο, θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός δύο μηνών, κάτι όμως που φαντάζει αδύνατο μιας και οι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν θα είναι πάρα πολλοί.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: