Προσοχή: Δες γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας χαρτί!

Οι περισσότεροι το κάνουν σε ξένες τουαλέτες!

Η επίσκεψη σε δημόσια τουαλέτα μπορεί να αποδειχθεί μια πραγματικά τραυματική εμπειρία, τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άνδρες.

Πολλοί βέβαια προσπαθείτε – και με το απόλυτο δίκιο σας – να τις αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι, φλερτάροντας ακόμα και με τη ρήξη νεφρού.

Τι κάνετε ωστόσο στην περίπτωση που πραγματικά δεν πάει άλλο; Αναγκάζεστε να συμβιβαστείτε με την ιδέα, ενώ είμαστε σίγουροι πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε πέσει στην «παγίδα» να καλύψετε τη λεκάνη με χαρτί τουαλέτας.

Έτσι αισθάνεστε πιο ασφαλείς από τα μικρόβια, νομίζοντας ότι τα έχετε εξολοθρεύσει.

Όχι όμως απλά νομίζετε, αλλά στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο εκτίθεστε σε ακόμα περισσότερα βακτήρια.

Και αυτό γιατί τα καθίσματα στις λεκάνες είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να απωθούν τα μικρόβια από το να μείνουν πάνω τους. Από την άλλη, το χαρτί τουαλέτας έχει τραχιά υφή, ενώ είναι απορροφητικό, καθιστώντας το… τέλειο για τα βακτήρια να «κολλήσουν» πάνω τους.

Και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το χαρτί τουαλέτας είναι εκτεθειμένο σε αυτά και πάντα πολύ κοντά στη λεκάνη, με αποτέλεσμα όταν τραβηχτεί καζανάκι, τα βακτήρια να κάνουν πάρτι στον αέρα.

Και φαντάζεστε πού καταλήγουν…

Παράλληλα, οφείλετε να γνωρίζετε ότι το σώμα μας αποτελεί φυσικό εμπόδιο και προστασία από τους δυσάρεστους μικροοργανισμούς ή από οτιδήποτε άλλο παραμονεύει γύρω από τη λεκάνη. Εξάλλου πολλά από τα βακτήρια σε μια λεκάνη δεν θα έπρεπε να σας τρομάζουν καθώς βρίσκονται έτσι και αλλιώς στο σώμα μας.

Αν πάλι η τουαλέτα δεν θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο (οπότε καλό είναι να απομακρυνθείτε από αυτήν αμέσως), η καλύτερη λύση είναι να καθίσετε οκλαδόν πάνω στη λεκάνη (κάτι βέβαια που προϋποθέτει ικανότητες Κομανέτσι). Θα σφίξουν και οι μύες.

Όπως και να έχει, στην έξοδο από την τουαλέτα πρέπει να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας, αποφεύγοντας επίσης πάντα να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήρα χεριών.

Πηγή: dokari.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: