Προσφυγικό: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία νησιωτών στο υπουργείο Εσωτερικών

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας, συγκεντρώνονται αυτή την ώρα κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, διαμαρτυρόμενοι για το προσφυγικό και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για επίταξη εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο ενώ εκτάσεις που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο θα χρησιμοποιηθούν σε Κω και Λέρο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση προχωρεί στην επίταξη ακινήτων και εκτάσεων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και Αδελφότητες των νησιών, σε επικοινωνία με τους συλλόγους της Αττικής και τις αυτοδιοικητικές Αρχές των νησιών καλεί στη συγκέντρωση αυτή, με σκοπό να φανεί η αντίδραση στις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Μην απαξιώνετε τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο! Καμία νέα δομή, άμεσος απεγκλωβισμός -αποσυμφόρηση των νησιών μας» λέει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: