Προς ενεργοποίηση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την πυρκαγιά στην Κύπρο(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για πυρκαγιές αναμένεται να ενεργοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη καταστροφή που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η Κύπρος.
Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, το Υπουργείο έχει εδώ και ώρες καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο όπως δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ, προχωράει ταχείς ρυθμούς.
Σε μήνυμά του μέσω twitter, ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από την καταστροφική φωτιά στην Ευρύχου και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συμβάλει.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό με τον Κύπριο Υπουργό Εσωτερικών για ενεργοποίηση του Μηχανισμού, ο οποίος προβλέπει τις συντονισμένες ενέργειες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποστολή βοήθειας, με προτεραιότητα τις γειτονικές χώρες.Σύμφωνα με τη λειτουργία του μηχανισμού, το αίτημα προωθείται στα κράτη-μέλη, τα οποία ελέγχουν τη διαθεσιμότητά τους στα μέσα που απαιτούνται (εν προκειμένω μόνο πτητικά) και στη συνέχεια οι δυνάμεις αποστέλλονται στο σημείο που υπάρχει ανάγκη.
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης, από την θέση του Επιτρόπου έχει στην αρμοδιότητά του να μεριμνά ώστε το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών να είναι πάντα σε ετοιμότητα για να μπορεί να βοηθά τις χώρες της ΕΕ που έχουν ανάγκη, αλλά και να διευκολύνει τις αρχές στην Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, προωθώντας τη συνεργασία και την κοινή δράση.


πηγή φωτο – sigmalive.com

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: