Προληπτικά μέτρα αυξημένης επιτήρησης των συνόρων μετά τις απειλές Ερντογάν

Τι αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού

Μετά τις επιθετικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι «αν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» με τις οποίες η Άγκυρα κραδαίνει την απειλή να στείλει εκατοντάδες μετανάστες προς τον Έβρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει άμεσα μέτρα για την προληπτική θωράκιση των συνόρων.

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο ελληνικό Πεντάγωνο υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και με την συμμετοχή των αρχηγών των γενικών επιτελείων, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων αποφάσισαν την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αυξημένη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δόθηκαν επίσης ειδικές οδηγίες για την άμεση αναφορά περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Οι αποφάσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων έγιναν σε συντονισμό με τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

«Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» υποστήριξε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: