Προκλητικός Ερντογάν: «Ο Μωάμεθ μπήκε σαν λυτρωτής στην Αγία Σοφία και την καλλώπισε αφού προσφέρθηκε ως δικαίωμα Άλωσης»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την προσευχή στην Αγιά Σοφιά το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της κιτς φιέστας που έστησε για την άλωση της Πόλης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το philenews, βρέθηκε στα εγκαίνια νοσοκομείου και απάντησε στις αντιδράσεις τις ελληνικής κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε το αίτημα του για τζαμί στην Αθήνα.

«O Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν αναποκρινόμενα στις ανάγκες», είπε ο Ερντογάν.

«Όμως σε σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος. Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν σημείωσε, «Η Τουρκία είναι μια χώρα που προσέλκυσε την προσοχή κατά την διαδικασία της επιδημίας με την υποδομή υγείας και το σύστημα γενικής ασφάλειας υγείας που διαθέτει» και πρόσθεσε, «πιστεύω πως τα νοσοκομεία επειγόντων περιστατικών που θέσαμε σε υπηρεσία σε λιγότερο από 2 μήνες κατά την περίοδο της επιδημίας είναι ένα μοντέλο παράδειγμα προς μίμηση».

«Εμείς καταφέραμε να ξεπεράσουμε αναγείροντας μόνιμα νοσοκομεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το πρόβλημα το οποίο πολλές χώρες στον κόσμο προσπάθησαν να λύσουν κατασκευάζοντας προσωρινά υπαίθρια και προκατασκευασμένα νοσοκομεία» ανέφερε ο Ερντογάν.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: