Προκλητική απάντηση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια» (BINTEO)

Ο Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε για ακόμη μία φορά

αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στο Σαγγάριο.

Τι είχε δηλώσει ο Π.Παυλόπουλος

Στις 4 Μαρτίου κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».

«Επιπλέον, η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν” αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Τους έχουμε καταστήσει και τους καθιστούμε σαφές. Κι εμείς, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει κανένα κενό, δεν επιδέχεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Αυτή είναι. Και δεν έχει κενό όπως είπα, άρα, δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες». Ας μην επινοούν κάποιοι «γκρίζες ζώνες». «Γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

 

{youtube}f3VEaPhDnGg{/youtube}

iefimerida

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: