Προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ: Πειρατικές οι ενέργειες της Ελλάδας στο Καστελόριζο

“Το να στρέφεις τα όπλα στου προς την ακτή της Τουρκίας είναι ηλίθιο”

Με νέες του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζει ότι η στρατικοποίηση του Καστελόριζου αποτελεί πειρατεία.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, o εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, έγραψε:

«Η προσπάθεια της Ελλάδας να εξοπλίσει το Καστελόριζο είναι ένα νέο παράδειγμα πειρατείας. Το να στρέφεις τα όπλα στου προς την ακτή της Τουρκίας είναι ηλίθιο. Κάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος των πειρατικών πολιτικών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο».

«Αντί της επίλυσης των προβλημάτων μέσω της διπλωματίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, είναι η Ελλάδα που οργανώνει σαμποτάζ της διπλωματίας μέσω πειρατικών συμφωνιών. Οι συνέπειες αυτών των βημάτων της Ελλάδας θα είναι η βίαιη αποτυχία… Εάν προτιμάτε να κάνετε ασκήσεις με την Γαλλία αντί να συζητάτε με την Τουρκία θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν λάθος. Η Ελλάδα θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση για κάθε βήμα της», συμπλήρωσε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: