Πρώην καθαρίστρια τηλεφωνούσε σε αστρολόγους και χρέωνε το ΤΕΙ Κρήτης

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι το ΤΕΙ Κρήτης βρέθηκε χρεωμένο κατά χιλιάδες ευρώ από τηλέφωνα που γίνονταν σε τετραψήφιους αριθμούς αστρολόγων.

Το παράρτημα Χανιών του ΤΕΙ προχώρησε σε μήνυση κατά συγκεκριμένου ατόμου, μιας πρώην καθαρίστριας, η οποία όμως αθωώθηκε καθώς το δικαστήριο απεφάνθη πως από τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα δεν παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος επειδή γίνονταν τα Σαββατοκύριακα.

«Με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που δίδεται είναι πως όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο ΤΕΙ τα Σαββατοκύριακα και να κάνει ό,τι θέλει. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει νομικό κενό το οποίο δεν καλύπτει παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς και σε αυτή την περίπτωση έγινε μια υπερβολικά λιτή ερμηνεία αυτής της νομοθεσίας και έτσι βρέθηκε ότι το ΤΕΙ μπορεί να μένει ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει παράνομες πράξεις», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελος Καπετανάκης.

Συγκεκριμένα για την υπόθεση, το 2011 διαπιστώθηκαν «φουσκωμένοι» τηλεφωνικοί λογαριασμοί στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και, μετά από έρευνα, βρέθηκε πως ήταν από τηλεφωνήματα σε αστρολόγους κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων.

Το ΤΕΙ έκανε μήνυση στην πρώην καθαρίστρια, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο, έμπαινε σε χώρους του ιδρύματος τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε κρατήσει από την περίοδο κατά την οποία εργαζόταν εκεί.

Από τα τηλεφωνήματα αυτά προκλήθηκαν χρέη ύψους 2.270 ευρώ στο ΤΕΙ, ωστόσο η υπόδικος, η οποία δεν παρέστη στη δίκη, αθωώθηκε, καθώς το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το θέμα της διενέργειας των τηλεφωνημάτων, παρα μόνο για το εάν υπήρξε ενόχληση της λειτουργίας του ιδρύματος.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: