Προηγμένη τεχνολογία κλειδιού για τα Ford Puma και Kuga που αποτρέπει την κλοπή του οχήματος 

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί κατά τις οποίες επίδοξοι κλέφτες προσεγγίζουν οικίες στις οποίες βρίσκονται σταθμευμένα αυτοκίνητα που θέλουν να αποσπάσουν. Η μεθοδολογία που συνήθως χρησιμοποιείται περιλαμβάνει τη χρήση ενός ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού με τη βοήθεια του οποίου οι επίδοξοι κλέφτες αποσπούν το σήμα του χειριστηρίου (τύπου KeyFree) που βρίσκεται εντός του σπιτιού με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημα.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την απειλή κλοπής του αγαπημένου σας Ford, η εταιρεία εξέλιξε και εγκατέστησε στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων των νέων Puma και Kuga με σύστημα Ford KeyFree έναν νέο τύπο χειριστηρίου, ο οποίος μέσω ενός αισθητήρα κίνησης ανιχνεύει αν το κλειδί βρίσκεται σε κίνηση ή όχι.

Εφόσον δεν κινείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 40 δευτερόλεπτων, το χειριστήριο μπαίνει αυτόματα σε διαδικασία «απενεργοποίησης», αποτρέποντας οποιαδήποτε απόπειρα υποκλοπής του σήματός του από διάφορα ηλεκτρονικά μέσα. Πρακτικά, με τον τρόπο αυτό είναι αδύνατο να καταφέρει κάποιος να εκκινήσει τον κινητήρα των νέων Ford Puma και Kuga, τα οποία εξοπλίζονται με το προηγμένο σύστημα Ford KeyFree.

Η μετακίνηση του χειριστηρίου από τον χρήστη θα το επαναφέρει αυτόματα σε κατάσταση πλήρους λειτουργικότητας όταν ο οδηγός πλησιάσει το αυτοκίνητό του. Αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια που εξασφαλίζουν στους πελάτες, όλα τα χειριστήρια της Ford έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά σε ακτίνα 2 μέτρων από τα αυτοκίνητα με τα οποία είναι συνδεδεμένα.

H  συγκεκριμένη τεχνολογία κλειδιού είναι διαθέσιμη ήδη από το 2019 στα δημοφιλή επίσης Ford Fiesta και Focus που εξοπλίζονται με το σύστημα Ford KeyFree.

O Simon Hurr, Ford security specialist δήλωσε:

«Η διαθεσιμότητα στο διαδίκτυο ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες δεν θα έπρεπε να είναι προσβάσιμες σε όλους, αποτελεί εδώ και καιρό πρόβλημα για τη Ford, τη βιομηχανία μας και για εκείνους που καλούνται να πατάξουν το έγκλημα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε την απλή αλλά αποτελεσματική λύση μας για τα Ford Puma και Kuga, για να προστατεύσουμε ακόμα περισσότερους ιδιοκτήτες των πιο δημοφιλών αυτοκινήτων μας».

 

 

Προηγμένη τεχνολογία κλειδιού για τα Ford Puma και Kuga που αποτρέπει την κλοπή του οχήματος  gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: