Προηγείται ο S.Ogier στο Rally Racc- Catalunya de Espagna

Ο Γάλλος 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier προηγείται στο πρώτο σκέλος του αγώνα στο Rally Racc- Catalunya de Espagna. Ο Kalle Rovanpera έχοντας εξασφαλίσει το φετινό Παγκόσμιο τίτλο στο WRC κινείται γρήγορα, είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ogier και φυσικά δεν δείχνει να θέλει να πιέσει τον ομόσταυλό του. Από την άλλη ο Ogier χρειάζεται απαραίτητα μια νίκη. Είναι πλέον θέμα στρατηγικής που σίγουρα ο Jari-Matti Latvala, επικεφαλής του αγωνιστικού της  TOYOTA GAZOO RACING WORLD RALLY TEAM, έχει δώσει τις σωστές εντολές.

Σε σύνολο ο αγώνας στην Ισπανία περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 293.77 χιλιομέτρων. Χθες οι αγωνιζόμενοι έκαναν 8 Ε,Δ μήκους 118.02 χλμ. Κάλυψαν 601.64 χιλιόμετρα από τα οποία τα 482.72 ήταν απλές διαδρομές.

Σήμερα τα πράγματα δείχνουν πιο εύκολα. Θα κάνουν 7 Ε.Δ μήκους 118.75 χλμ και 350.71 χλμ απλές διαδρομές. Το σύνολο σήμερα θα είναι 469.46 χλμ, δηλαδή  132.18 χλμ λιγότερα από την  πραγματικά δύσκολη χθεσινή ημέρα. Η πρώτη ειδική είναι η Savalla 1 μήκους 13.93 χλμ και ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά, στις 08.44.

Χθες τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές με την άσφαλτο αλλού να είναι στεγνή και αλλού υγρή, τις κέρδισε ο Kalle Rovanpera. Ξέφυγε από τον ανταγωνισμό όμως από την 3η Ε.Δ έκοψε ελαφρά το ρυθμό του και πέρασε μπροστά ο Sebastien Ogier . Γρήγορα κινείται και ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville. Ο Βέλγος δεν έκρυψε την επιθυμία του να ανέβει στο πρώτο σκαλί αλλά δεν θα είναι και τόσο εύκολο αφού ο ρυθμιστής του παιχνιδιού είναι ο μικρός Φινλανδός.

Όταν βλέπει να πλησιάζει ο Neuville στην επόμενη ειδική ανοίγει τη διαφορά αφήνοντας τον Γάλλο να κινηθεί στο ρυθμό που θέλει. Άλλωστε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που δεν τρέχει σε όλους τους αγώνες του Π.Π.Ρ θέλει φέτος μια νίκη. Και η Ισπανία του έρχεται «κουτί».

Ο Neuville ρωτήθηκε για τον αγώνα. Απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη των δύο επόμενων ημερών (σήμερα και αύριο). Δήλωσε ωστόσο ικανοποιημένος με το στήσιμο του αγωνιστικού του.

Η μεγάλη πρόκληση ήταν η επιλογή των ελαστικών. Αλλού βρεγμένος ο δρόμος και αλλού στεγνός. Όπως αποδείχθηκε η επιλογή της μαλακής γόμα της Pirelli τουλάχιστον στις πρώτες ειδικές ήταν σωστή. Όταν ο καιρός φύσηξε και οι δρόμοι στέγνωσαν τότε έβαλε σκληρή γόμα.

Ο δεύτερος οδηγός της Hyundai, Ο.Tanak προσπαθεί να μην απομακρυνθεί από τους πρωτοπόρους. Τερμάτισε στην  4η θέση πίσω από τον ομόσταυλό του και …αναμένει την έκπληξη. Ο Tanak είχε κάποια μηχανικά προβλήματα. Όπως είπαν από την Hyundai το πρόβλημα εντοπίσθηκε στον εναλλάκτη του i20 N. Η βλάβη επισκευάσθηκε μετά την 4η Ε.Δ. Πίσω από τον O.Tanak βρίσκεται ο Sordo (Hyundai) και ο Evans (Toyota) ο οποίος είναι η πρώτη φορά που δεν δείχνει να βρίσκει το ρυθμό του. Στη δεκάδα βρίσκονται οι Craig Breen και Takamoto Katsuta.

Αναλυτικά οι χρόνοι των δέκα πρώτων πληρωμάτων

Προηγείται ο S.Ogier στο Rally Racc- Catalunya de Espagna gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: