Πρόγραμμα εκπαίδευσης πολιτών για προστασία από φυσικές καταστροφές από την Παπαστράτος

Με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης, της πρόληψης αλλά και της αυτοπροστασίας των πολιτών σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί, η εταιρία Παπαστράτος σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) προχωρά στην υλοποίηση ενός μεγάλου εκπαιδευτικού προγράμματος σε 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, η ΕΟΔ και η Παπαστράτος θα «ταξιδέψουν» συνολικά σε 18 περιοχές της Ελλάδας — στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Σάμο, τη Χίο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Η επιλογή των πόλεων έγινε με βάση στατιστικά στοιχεία φυσικών καταστροφών που έχουν σημειωθεί εκεί τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΟΔ θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα δίνουν οδηγίες για καλές πρακτικές, συμβουλές πρόληψης, διαχείρισης της κρίσης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά την φυσική καταστροφή. Παράλληλα, θα παρέχονται και οδηγίες πρώτων βοηθειών. Τα προγράμματα εκπαίδευσης απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες και θα έχουν διάρκεια 4 ωρών. Υπολογίζεται πως ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν σε αυτά θα ξεπεράσει τους 7.000.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή δράση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα συνολικότερο πρόγραμμα προσφοράς της Παπαστράτος, στο πεδίο της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα. Πριν από έναν ακριβώς μήνα, ανακοινώσαμε τη δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του ετοιμότητα. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τί μπορούν και πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με την 25ετή παρουσία της στην Ελλάδα και τη σημαντική εξειδίκευσή της, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε όσο μπορούμε ώστε οι φυσικές καταστροφές να έχουν τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε εκεί που υπάρχει ουσιαστική ανάγκη, παρέχοντας κατάρτιση και γνώση, για να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον καλύτερο για όλους!»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Γιώργος Καλογερόπουλος, σημείωσε πως «Αυτό το φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα και μέρος μιας πολυδιάστατης συνεργασίας , της Παπαστράτος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με αποκλειστικό στόχο τη συστηματική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών για τη διαχείριση των φαινόμενων και των επιπτώσεων τους , που επηρεάζουν όλο και με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα τη ζωή μας. Για όλους εμάς ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί την απαρχή της προσπάθειας δημιουργίας μιας ασφαλούς κοινωνίας , μέσα στην οποία η έννοια «πρόληψη» αποτελεί ένδειξη πολιτισμού».

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: