Προφυλακιστέος ο 77χρονος για την τραγωδία στην Αίγινα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Την περασμένη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο του κατ” οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων.
Στην απολογία του την περασμένη Παρασκευή ο χειριστής του σκάφους είχε υποστηρίξει ότι ευθύνη για το δυστύχημα έχει ο ιδιοκτήτης της λάντζας λέγοντας ότι «το σκάφος Αντωνία με έβλεπε προς τη δεξιά του πλευρά», επισημαίνοντας ότι είχε τεταμένη την προσοχή του κυρίως προς τα δεξιά όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε την παρουσία «ακριβώς λίγα μέτρα μπροστά από την πλώρη άλλου σκάφους το οποίο διασταύρωνε την πορεία μου από τα αριστερά προς τα δεξιά». Η αιφνίδια εμφάνιση του σκάφους -υποστήριξε- αποτέλεσε την αιτία της πρόσκρουσης.

Απαντήσεις για την υπόθεση της Αίγινας ζητεί από τον Θ. Δρίτσα η Ν.Δ.
Απαντήσεις σε «κρίσιμα ζητήματα» σχετικά με το δυστύχημα στην Αίγινα ζητούν οι βουλευτές της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.
Οι τρεις βουλευτές κάνουν λόγο για «παραλείψεις και καθυστερήσεις στην άφιξη του Λιμενικού», υπογραμμίζοντας ότι «για τρεις ώρες μετά το δυστύχημα επικράτησε αδράνεια και περίεργη σιωπή του Σώματος».
Αντιθέτως, όπως αναφέρουν, «ο κ. Δρίτσας έσπευσε στο νησί και άρχισε αυτόκλητος να κάνει δηλώσεις για θέματα που ερευνούσε η προανάκριση» αναπτύσσοντας έτσι «εξωθεσμικό ρόλο και προσβάλλοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Ν.Δ. ερωτούν:
• Γιατί για τρεις ώρες το Λιμενικό δεν αναζήτησε τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο; Γιατί δεν έχουν καταθέσει όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες;
• Αν έχει διερευνηθεί ο ρόλος της θαλαμηγού ΝΤΟΥΕΤΕ που εμπλέκεται με το τραγικό συμβάν και για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές δεν ασχολήθηκαν με τη θαλαμηγό;
• Ποιος ο λόγος και ο ρόλος της παρουσίας του υπουργού κ. Δρίτσα στην Αίγινα αμέσως μετά το συμβάν;
• Έχει αρμοδιότητα να παρίσταται ο υπουργός κατά τη διαδικασία της προανάκρισης και να ανακοινώνει δημόσια μέρος του προανακριτικού υλικού;
• Έχει δικαίωμα ο υπουργός να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν δικαστική έρευνα; Δεν συνιστά μια τέτοια ενέργεια επηρεασμό του προανακριτικού έργου;
• Έχει ακολουθηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την προανάκριση;
• Για ποιο λόγο δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες στους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο για εγκατάλειψη τραυματιών και ναυαγών;

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: