Προφυλακιστέος ο 41χρονος για την δολοφονία στο Κορωπί

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41χρονος από το Κορωπί, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον πατέρα της 26χρονης συντρόφου του, ένα 24ωρο αφού εκείνη δολοφόνησε την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως η δολοφόνος τον απειλούσε πως θα έκανε κακό στα παιδιά του αν δεν δεχόταν να συγκατοικήσει μαζί της.

«Πάνω απ’ όλα κρίμα για την κοπέλα που έφυγε και δεν έφταιγε σε τίποτα. Έχω μετανιώσει παρά πολύ για ό,τι έχει γίνει. Δεν ήταν καλά η κοπέλα. Ο πατέρας φταίει για όλα. Έκανα λάθος που άφησα τη γυναίκα μου γι’ αυτή την κοπέλα. Ήθελα να επιστρέψω σπίτι μου. Τα είχαμε ξαναβρεί» ο κατηγορούμενος αποχωρώντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργίου, δήλωσε πως πρόκειται να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης προκειμένου ο 41χρονος να βρίσκεται κοντά στα τέσσερα παιδιά του. «Δεν μπορούν να μεγαλώσουν στο περιβάλλον που εξέθρεψε ένα δολοφόνο. Ο πελάτης μου δεν έχει κοιμηθεί πέντε μέρες. Έχει ανησυχία» τόνισε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο 41χρονος υποστήριξε πως η δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του από την 26χρονη σύντροφό του έγινε μπροστά στα παιδιά του, ηλικίας 13 και 11 ετών αντίστοιχα και πως η 26χρονη τον απειλούσε ότι θα έκανε κακό στα παιδιά του αν δεν πήγαινε να συγκατοικήσει μαζί της.

Τόνισε επίσης πως είχε αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την πρώην σύζυγο και με τα παιδιά του, τα οποία τον κατηγορούσαν δικαίως (όπως είπε) πως τα εγκατέλειψε. Ο 41χρονος υποστήριξε πως συντηρούσε οικονομικά τόσο την άνεργη πρώην σύζυγό του όσο και την άνεργη 26χρονη σύντροφό του.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μετά τη δολοφονία, ζήτησε από την οικογένεια της φόνισσας να φύγουν από το Κορωπί μέχρι να γίνει η κηδεία της πρώην συζύγου του. Αποκάλυψε ότι το μεσημέρι της επομένης της δολοφονίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα της 26χρονης τον οποίο αποκάλεσε «αλήτη» και «δολοφόνο» και του ζήτησε εκ νέου να φύγει από το Κορωπί μέχρι να γίνει η κηδεία, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον πατέρα της 26χρονης δολοφόνου.

Μετά από το τηλεφώνημα αυτό, σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα, πήρε από το συνεργείο του το παλιό δίκανο του παππού του και πήγε στο σπίτι του πατέρα της 26χρονης με σκοπό να τον εκφοβίσει. Χωρίς να κατέβει από το αυτοκίνητό του και από απόσταση μεγαλύτερη των 15 μέτρων πυροβόλησε χωρίς να σημαδέψει, μια φορά στον αέρα και μια χαμηλά στα πόδια του θύματος.

Ομολόγησε πως από την ημέρα της δολοφονίας της πρώην συζύγου του από τη σύντροφό του είχε πιει πολύ. Διέψευσε όμως ότι είχε απειλήσει να σκοτώσει τον πατέρα της 26χρονης και πως ποτέ δεν είπε «θα γίνει γλέντι σήμερα», όπως υποστηρίζει το θύμα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον πατέρα της 26χρονης δεν θα πήγαινε στο σπίτι του με το παλιό δίκανο του παππού του αλλά με τη σύγχρονη καραμπίνα την οποία είχε νόμιμα στην κατοχή του. «Εάν έβγαινε στην πόρτα και δεν υπήρχε η εξύβριση από μέρος του παθόντος, θα είχα πυροβολήσει απλώς, πάνω στο σπίτι και θα είχα φύγει, όπως έκανα και στο σπίτι της μητέρας της δράστιδος», προσθέτει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Παράλληλα, ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας ώστε να αποφανθεί για το ίδιο το όπλο, την επικινδυνότητά του, τη διασπορά των φυσιγγίων του και τους κινδύνους που μπορούσε αντικειμενικά να προκαλέσει.

 

newsit

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: