Προφυλάκιση Φιλιππίδη: Το σχόλιο της Λένας Δροσάκη για την ανάρτηση Τσαρούχα

Ειδική αναφορά από την ηθοποιό στο ελληνικό metoo — «Είμαστε όλοι μαζί», έγραψε — Η ανάρτηση του Πασχάλη Τσαρούχα, προέδρου του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Με το αίσθημα δικαιοσύνης και λύτρωσης να επικρατεί, η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, ένα από τα θύματα σeξουαλικής επίθεσης από τον Πέτρο Φιλιππίδη, έστειλε ηχηρό μήνυμα συλλογικότητας και ευαισθητοποίησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης γυναικών.

Αναπαράγοντας την ανάρτηση του προέδρου του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα, στο Instagram, η Λένα Δροσάκη έκανε αναφορά στο ελληνικό metoo, που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό να παίρνει σάρκα και οστά στη χώρα μας, ενώ έγραψε «είμαστε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο Πασχάλης Τσαρούχας, που ήταν από τους πρώτους που είχαν στα χέρια τους τον φάκελο Φιλιππίδη, έγραψε τα εξής: «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος».


Το κατώφλο των φυλακών της Τρίπολης πέρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βι@σμό και δύο απόπειρες βιασμού και ανάμεσα στις γυναίκες που τον κατήγγειλαν ήταν και η Λένα Δροσάκη.

Καθοριστικός παράγοντας για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ήταν για την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης η 15η ανακρίτρια και η εισαγγελέας αποφάσισαν χθες ότι πρέπει να προφυλακιστεί για έναν βι@σμό και δύο απόπειρες βιασμού (κακουργηματικές πράξεις) μετά από ισάριθμες καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφούς του γυναίκες.

Για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης μέτρησε επιβαρυντικά η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκινά από το 2008 κατά την οποία φέρεται ότι εκμεταλλευόμενος την κυριαρχική θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε σε κακουρηματικού χαρακτήρα πράξεις σε βάρος των γυναικών θυμάτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στην επαγγελματική του δράση και να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις και να διαπράξει τα ίδια αδικήματα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: