Προειδοποίηση ΠΟΥ: Προσοχή στις γιορτές και τις οικογενειακές συναθροίσεις των Χριστουγέννων

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο ερχομός ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον κορυφαίο ειδικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid-19. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.

«Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», υπογράμμισε.

Τι να προσέχουμε τα φετινά Χριστούγεννα

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι δεν είναι σύμφωνος με τη χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τις ημέρες των Χριστουγέννων που αποφασίστηκε στη Γερμανία.

«Από ιατρική και επιδημιολογική σκοπιά, είναι παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα. Ο ιός δεν γνωρίζει Χριστούγεννα ή Ραμαζάνι. Ψάχνει τα θύματά του κάθε μέρα και όπου τα βρει. Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι χρειάζονται τις κοινωνικές επαφές τα Χριστούγεννα. Θα πρέπει εδώ να βρεθεί μια ξεκάθαρη ισορροπία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

«Δύο έως τρεις εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα, ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Τα Χριστούγεννα θα μεταβληθούν σε γιορτή με κίνδυνο θανάτου για μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, μπορεί κανείς να αποδεχτεί τον ενδεχόμενο κίνδυνο εάν οι πολίτες τηρήσουν τους κανόνες απόστασης από μόνοι τους», δήλωσε ακόμα.

Ο Μοντγκόμερι δεν μπορεί να καταλάβει την απόφαση να παραταθεί η χαλάρωση των μέτρων μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς «επειδή καταναλώνεται πολύ αλκοόλ και αγκαλιάζει ο ένας τον άλλον την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτές είναι θαυμάσιες πηγές μόλυνσης. Ο ιός θα χαρεί πολύ και θα πανηγυρίζει», τόνισε στο SWR.

Διαβάστε ακόμα: Μειωμένος ο κίνδυνος για όσους έχουν αυτή την ομάδα αίματος να κολλήσουν κορωνοϊό

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: