Προειδοποίηση ΚΕΔΕ για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους

Προειδοποίηση ΚΕΔΕ για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους

Προειδοποίηση ΚΕΔΕ για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους

Την αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προκάλεσαν σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η θα πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ,που πρόκειται να καταβληθούν στους δήμους στις 2 Ιουνίου.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι τυχόν μη έγκαιρη καταβολή των Κ.Α.Π. θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των περισσότερων Δήμων της χώρας.

Πάρα πολλοί δήμοι, τόνισε, δεν θα μπορούν να καταβάλλουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, για να πληρωθούν οι δανειστές. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η κυβέρνηση, με την οποία προτεραιότητα έχει η καταβολή μισθών και συντάξεων και μετά η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών, παύει να είναι κόκκινη και γίνεται ροζ.

Αντιθέτως, πρόσθεσε, στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης θα πρέπει να προστεθεί όχι μόνον η πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δήμων. Χωρίς δήμους, χωρίς τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας, κατέληξε ο κ. Πατούλης, η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνει πολύ δύσκολη.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: