Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται σήμερα σε κλίμα συναίνεσης ο Κώστας Τασούλας


Στο τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα, τη θέση του Προέδρου της Βουλής, αναμένεται να εκλεγεί σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί και θα γίνει σε κλίμα συναίνεσης πιθανώς και με ρεκόρ ψήφων, καθώς τον κ. Τασούλα αναμένεται να ψηφίσει όχι μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να έχουν ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να τον στηρίξουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast.gr, ο νέος πρόεδρος της Βουλής φιλοδοξεί να φέρει μία ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Αν εφαρμοστεί στην πράξη αυτό που σκέφτεται ο Γιαννιώτης πολιτικός, θα αλλάξει εντελώς το ύφος των συνεδριάσεων.

Μετά την εκλογή θα ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου της Βουλής και η τελετή παράδοσης-παραλαβής και στη συνέχεια θα γίνει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: