Πρόεδρος συμβολαιογράφων: Βιώνουμε ένα αίσχος και η Βουλή σιωπά

Με αφορμή την εισβολή του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, προχώρησε σε σχετική παρέμβαση στη Βουλή.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρούσκας, ο οποίος είχε κληθεί στην ακρόαση των φορέων για το πολυνομοσχέδιο, αναφέρθηκε στο αίσχος που βιώνουν οι συμβολαιογράφοι εδώ και οχτώ μήνες και παράλληλα τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κρίνοντας ότι θα περιορίσει τις εντάσεις και τις επιθέσεις, ενώ ζήτησε να διατηρηθεί η δυνατότητα και του φυσικού τρόπου για υποθέσεις έως 20.000 ευρώ για να εξυπηρετηθούν οι απομακρυσμένες περιοχές.

«Σήμερα βιώσαμε ακόμη μία επίθεση εναντίον συμβολαιογράφο. Επί οκτώ μήνες υπάρχει ένα αίσχος εναντίον μας και η Βουλή μένει σιωπηλή. Είναι οπωσδήποτε θετική εξέλιξη ηλεκτρονικοποίηση των πλειστηριασμών συμφωνούμε απόλυτα γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, μίλησε και για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει διάταξη για να συμπληρώσει τον ικανοποιητικό, όπως τον χαρακτήρισε, νόμο Κατσέλη.

«Ακούμε συνέχεια για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποια είναι αυτή; Αν θέλει η ελληνική θέλει να συμπληρώσει τον ικανοποιητικό νόμο Κατσέλη μπορεί οποιοσδήποτε να φέρει οποιαδήποτε διάταξη, εμείς οι Έλληνες συμβολαιογράφοι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους νόμους όπως και οι δικαστές και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί», τόνισε ο κ. Ρούσκας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: