Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για το βρέφος από τη Συρία: Έγινε μια εντελώς βεβιασμένη ενέργεια

Στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου και τις αντικρουόμενες δηλώσεις αναφορικά με το εάν υπέστη ή όχι σeξουαλική κακοποίηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Λέων τόνισε: «Η επιστήμη έχει κανόνες, όταν τηρούνται, προφανώς αποφεύγονται τέτοιου είδους λάθη και γενικότερα λάθη».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έγινε μία βεβιασμένη εντελώς ενέργεια, οι συνάδελφοι βγήκαν και ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που ακόμα και στους ίδιους φαινόταν πως ήταν μη ολοκληρωμένο και δυστυχώς, απ” ό,τι φάνηκε, ήταν και λανθασμένο» πρόσθεσε. «Φάνηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση το έντονο κοινωνικό αποτύπωμα που έχει η επιστήμη μας, γι΄αυτό πρέπει αν είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι ήταν κάνουμε την παραμικρή δήλωση εδικά στα μέσα ενημέρωσης».

Όπως ανέφερε ο κ. Λέων, το δημόσιο λάθος του ιατροδικαστή χάρη και στην Αστυνομία διορθώθηκε έγκαιρα, όμως είχε δημοσιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που είχε αντίκτυπο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας αναφέρθηκε και στον πατέρα του 11 μηνών βρέφους, ο οποίος, όπως είπε «έδειξε μια φοβερή σύνεση και σκέψη, κάτι που δεν επιδείξαμε εμείς, και είπε πως καταλαβαίνει το λάθος».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: