Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Ας ακούμε όλοι τους ειδικούς, ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση

Την άποψη ότι τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας, που έχουν ληφθεί στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, αποδίδουν, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας συναντήθηκε στο δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς και με τους διοικητές των νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου, με αντικείμενο την αξιολόγηση των μέτρων και των δράσεων που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από τα Χανιά ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έστειλε το μήνυμα και της κοινωνικής ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι τα περιοριστικά μέτρα θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τους πολίτες που πρέπει να συμμορφώνονται με τα μέτρα, τα οποία δεν είναι μέτρα τιμωρίας, είναι μέτρα για το καλό τους. Όπου έχουν μπει αυτά τα μέτρα αποδίδουν, άρα πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν και στα Χανιά».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι στην χώρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των υποδομών υγείας σε όλη την χώρα, καθώς και στην Κρήτη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «στα νοσοκομεία μας έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά, και από τους διοικητές, και από το υπουργείο», ενώ έκανε γνωστό ότι στον όλο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα συμμετάσχουν και οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όπως επεσήμανε, «το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Ας ακούμε τους ειδικούς όλοι μας, ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Αρκουμανέας στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στην λειτουργία των κινητών μονάδων που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα και επανέλαβε ότι «προτεραιότητα είναι η διενέργεια εξετάσεων στις κλειστές δομές ηλικιωμένων και σε ιδρύματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε περιοχές όπως τα Χανιά όπου υπάρχουν περιορισμοί και έκτακτα μέτρα, έκανε γνωστό ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία τους με συμμετοχή του 50% των παραγωγών και με την τήρηση των αποστάσεων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε σημαντική την συνεργασία του δήμου με τον ΕΟΔΥ, στην κοινή όπως είπε, προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας. «Η στενή συνεργασία του δήμου, του ΕΟΔΥ, του νοσοκομείου, είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα» ανέφερε και τόνισε πως ότι προτεραιότητα για τον δήμο, είναι η ασφάλεια και η δημόσια υγεία των πολιτών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: