Πρόεδρος ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στο Healthview : «Ας ξεκαθαρίσει η Τρόικα σε ποιες μειώσεις γιατρών αναφέρεται»

Πρόεδρος ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στο Healthview : «Ας ξεκαθαρίσει η Τρόικα σε ποιες μειώσεις γιατρών αναφέρεται»Οι Τροϊκανοί φαίνονται πιο αποφασισμένοι από κάθε φορά να μη φύγουν χωρίς ονόματα και διευθύνσεις αφού αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας και για περικοπές, μειώσεις προσωπικού αλλά και ποινές που έχουν επιβληθεί σε παράτυπους ή και επίορκους γιατρούς. Μία από τις εμμονές μάλιστα της τρόικας είναι και η μείωση των γιατρών του . Σχετικά με το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιατρών του κύριος Γιώργος Ελευθερίου δήλωσε στο Healthview: «Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον σύμφωνα με τον κο Ελευθερίου ήταν αρχικά 5.500. Σήμερα ενεργοί φέρονται να είναι 4.200.Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι εάν η μείωση που ζητάνε αφορά τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ή τους γιατρούς που διατηρούν μόνιμη σχέση εργασίας με τον οργανισμό, όπως είναι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ. Πάντως απ ότι βλέπετε δεν πρέπει να κάνουν μειώσεις στους γιατρούς καθώς οι γιατροί αποχωρούν από μόνοι τους…».
Όσον αφορά τις επιστολές που φέρονται να λαμβάνουν καθημερινά οι γιατροί του ΕΟΠΥ, που τους «υπενθυμίζουν» να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια συνταγογραφήσεων και επισκέψεων ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ κύριος Γιώργος Ελευθερίου είπε στο Healthview:
«Σε εμένα προσωπικά ή σε κάποιον γιατρό που γνωρίζω δεν έχει έρθει τέτοιο «ραβασάκι». Ίσως έχει έρθει στους συναδέλφους που εργάζονται στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ. Πρέπει να επισημανθεί όμως ότι ο κάθε γιατρός οφείλει να κάνει τη δουλειά του με βάση τις αρχές της επιστήμης και όχι της τρόικας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσουμε πλέον για ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας και όχι μόνο για νούμερα. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι σύμφωνοι για τον εξορθολογισμό του συστήματος άλλα όχι για την υποβάθμιση της ποιότητας Υγείας».
Ημ/νία Δημοσίευσης: 7/3/2013

Πρόεδρος ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ στο Healthview : «Ας ξεκαθαρίσει η Τρόικα σε ποιες μειώσεις γιατρών αναφέρεται»

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: