Προαναγγελία μείωσης αφορολόγητου

Αν και επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδια για μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να επιτευχθεί το πολυπόθητο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, για πρώτη φορά σήμερα, υπουργός της κυβέρνησης μίλησε ανοικτά για αυτό το ενδεχόμενο.

Από τα Τρίκαλα, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το όριο του αφορολόγητου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

«Το αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται. Όπως ξέρετε, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό δεν το ξέρω, αλλά θα είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, γιατί μετά την αξιολόγηση έρχεται η ένταξη της χώρας στην Ποσοτική Χαλάρωση της ΕΚΤ και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει τον κόφτη δημοσιονομικής διόρθωσης (ο οποίος θα νομοθετηθεί χωρίς εξειδίκευση των μέτρων) όπως επίσης και πρόταση για μείωση του αφορολόγητου με διάφορα πιθανά σενάρια που προβάλλονται ως εναλλακτικές αναλόγως της ενδεχόμενης απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η περίπτωση περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου, πάντως, είναι πιθανό να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση καθώς ήδη βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν εκφράσει τη σφοδρή αντίθεσή τους με αυτό το ενδεχόμενο.

Πηγή: lykavitos.gr - oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: