Πριν χωρίσεις, κάνε αυτές τις δύο συζητήσεις και μετά αποφάσισε

Είμαι παντρεμένη ένα χρόνο, με τον άντρα μου είμαστε μαζί συνολικά 4 χρόνια. Όμως, είναι απόμακρος γενικά, δεν έχουμε συχνά σeξουαλικές επαφές και συνέχεια τσακωνόμαστε.

Έχω αποφασίσει να χωρίσω γιατί δεν μου αξίζει αυτό καθώς εγώ ήμουν πάντα δίπλα του. Απλά δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ συναισθηματικά γιατί τον αγαπώ και είμαι γενικά πολύ ευαίσθητη.

Νιώθω ότι μόλις τον χωρίσω, θα με πάρει από κάτω. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Έχετε να κάνετε δύο πολύ σοβαρές και ειλικρινείς συζητήσεις. Μια με τον εαυτό σας και μια με τον σύζυγο σας. Για αρχή, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι θέλετε από έναν σύντροφο, τι έχετε ανάγκη, και τι είναι αυτό που παίρνετε από τον σύζυγο σας τώρα.

Από το μήνυμα σας δεν είναι απολύτως σαφές το τι θέλετε ή και το τι είναι αυτό που σας κρατάει. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να διαλευκάνετε τις σκέψεις και τις προθέσεις σας.  Όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα μέσα σας τόσο πιο σταθερή θα είστε στην μετέπειτα κουβέντα που θα κάνετε μαζί του.

Σε δεύτερο χρόνο, καθίστε και κάνετε μια καλή κουβέντα με τον σύντροφο σας. Μιλήστε για όσα σας προβληματίζουν και κυρίως ακούστε και όσα έχει να σας πει και εκείνος. Με ήρεμους τόνους, χωρίς κατηγορίες, χωρίς ένταση, με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτά αυτιά, να βρείτε από κοινού τον δρόμο για να βγείτε από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook

Διαζύγιο και δεύτερος γάμος: Οι ισορροπίες ανάμεσα στην κόρη και τον πατριό

Γάμος και παράλληλη σχέση: Να δεχτώ τη συγγνώμη του;

Διαζύγιο και δεύτερος γάμος: Τι διλήμματα μπορεί να προκαλέσει στο έφηβο παιδί σου;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: