Πριγκιπική τριήμερη περιοδεία στο Μαρόκο για Χάρι και Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η εγκυμονούσα σύζυγός του Μέγκαν, ξεκινούν σήμερα, Σάββατο τριήμερη, περιοδεία στο Μαρόκο, με στόχο να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην εκπαίδευση των κοριτσιών στις αγροτικές περιοχές στην οροσειρά του Άτλαντα.

Η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που θα πραγματοποιήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας στο Μαρόκο τα τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί εκείνη του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου, το 2011, ενώ η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ, επισκέφθηκε το Μαρόκο το 1980.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το ταξίδι αυτό θα είναι το τελευταίο που θα κάνουν στο εξωτερικό ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσeξ αυτήν την περίοδο, καθώς η Μέγκαν αναμένεται να γεννήσει σε περίπου δύο μήνες.

Το ζευγάρι θα φτάσει στην Καζαμπλάνκα το βράδυ του Σαββάτου και το επόμενο πρωί θα συναντηθούν στο Άσνι, στην οροσειρά του Άτλαντα, με κορίτσια που φοιτούν σε ένα οικοτροφείο της Education for All, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία χτίζει κοιτώνες κοντά σε σχολεία ώστε να μην σταματούν την εκπαίδευσή τους οι έφηβες, ηλικίας 12-18 ετών.

«Η επίσκεψη αυτή θα βοηθήσει να προβληθεί διεθνώς η δουλειά που κάνουμε και να συγκεντρώσουμε χρήματα για να χτίσουμε περισσότερα οικοτροφεία», είπε στο πρακτορείο Reuters ο Μάικλ ΜακΧιούγκο, ο ιδρυτής της οργάνωσης.

(?)

Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: