Πρασσάς: Ο κορωνοϊός θα μείνει μαζί μας, θα «ξαναχτυπήσει» με νέα κύματα

Μόνη ελπίδα το  αποτύπωμα του νέου κύματος  να είναι ηπιότερο, αναφέρει ο διδάκτωρ μοριακής Βιολογίας — Πού αποδίδει τον μεγάλο αριθμό θανάτων των ασθενών

Με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ μοριακής Βιολογίας, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στους δεκάδες καθημερινούς θανάτους από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι είναι οι εξής: αρχικά, η δεξαμενή των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη και αφέθηκε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα. Επιπλέον, το σύστημα υγεία δεν μπορεί να σηκώσει παραπάνω πίεση μετά από ένα σημείο και όλα αυτά αποτυπώνονται σε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

«Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με την πανδημία. Ο μόνος που δεν κουράστηκε είναι ο ιός και δυστυχώς συνεχίζει ακάθεκτος. Όποτε βρίσκει ανθρώπους που είναι ανοσολογικά ευάλωτοι τους χτυπάει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει πολλούς ημερήσιους θανάτους. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έμεινε πιασμένο στο δίκτυο παραπληροφόρησης και δεν ξεκίνησε τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα να πιεστεί το σύστημα κι αυτό να κάνει πιο έντονο το αποτύπωμα της πανδημίας», δήλωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ότι θα «ξαναχτυπήσει» με νέα κύματα. Η ελπίδα όλων είναι το νέο κύμα να είναι ηπιότερο σε σχέση με τα άλλα.

«Ο ιός θα μείνει μαζί μας. Σίγουρα θα ζήσουμε κι επόμενα κύματα. Αυτό που όλοι ελπίζουμε είναι ότι το αποτύπωμα του επόμενου κύματος θα είναι όλο και μικρότερο».

Ο κ. Πρασσάς τόνισε έντονα πως  είναι απαραίτητο  να γίνει η τρίτη δόση στους ηλικιωμένους και όσους χρειάζονται να την κάνουν, καθώς μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: