Πράσινο φως από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προχωρήσουν στην προετοιμασία και στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σε άτυπο συμβούλιό τους στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μερικές ώρες μετά τη διαταγή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει μερική επιστράτευση στη χώρα του για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε πως οι 27 έλαβαν την πολιτική απόφαση να επιβληθούν νέες κλαδικές και ατομικές κυρώσεις. Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν επίσης να συνεχιστούν οι προμήθειες όπλων στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η διαταγή, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου Πούτιν που έβαζαν στο τραπέζι ακόμη και το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, μαζί με την πρόθεση διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, κινητοποίησαν τις δυτικές χώρες, που έσπευσαν να κατακρίνουν όσα είπε ο Ρώσος πρόεδροις. Η ΕΕ, από το ξέσπαμα του πολέμου τον Φεβρουάριο έχει προχωρήσει σε γύρους κυρώσεων κατά φυσικών και νομικών προσώπων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: