Πούτιν: Δώστε «πράσινο φως» για τον Nord Stream 2 για να αυξήσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ΕΕ

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου στη Γερμανία και την ΕΕ, συνδέοντας την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη με τον αγωγό Nord Stream 2  — «Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι αντιμέτωπες με έλλειψη 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου», είπε ο Πούτιν

Έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 είναι η Ρωσία, μόλις λάβει το «πράσινο φως» για την έναρξη λειτουργίας του από τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας ξανά την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση φυσικού αερίου και τις υψηλές τιμές ρεκόρ στην Ευρώπη.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι αντιμέτωπες με έλλειψη 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη, αν και η Ρωσία αύξησε πρόσφατα τις εξαγωγές της.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την πλήρωση της δεύτερης γραμμής του Nord Stream 2 με αέριο μέσα στον Δεκέμβριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, τονίζοντας πως «η πρώτη γραμμή του Nord Stream 2 γέμισε με αέριο και έχει απομείνει να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση για να ξεκινήσει να λειτουργεί. Όλα εξαρτώνται από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή. Για την πιστοποίηση έχουν απομείνει τέσσερις μήνες, το deadline είναι στις 8 Ιανουαρίου», προσθέτοντας πως οι θετικές εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα θα ωφελήσουν τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: