Που βρίσκονται οι πιο χαρούμενοι εργαζόμενοι στον κόσμο;

Έρευνα για τους χαρούμενους εργαζόμενους του κόσμου πραγματοποιήθηκε με τους Βέλγους να κρατούν την πρωτιά σύμφωνα με τον ανανεωμένο δείκτη της Universum, «Global Workforce Happiness Index».

Η πρωτιά αυτή στηρίζεται στο ότι οι Βέλγοι δεν θέλουν να αποχωρήσουν από τις υπάρχουσες εργασίες τους και πως είναι ικανοποιημένοι σε μεγάλο ποσοστό με αυτό που ήδη κάνουν.

H έρευνα συμπεριέλαβε 250.000 εργαζόμενους σε 55 αγορές έτσι ώστε να υπολογίσει την εργασιακή ευεξία σε διεθνές επίπεδο και περιλάμβανε πλήθος ερωτήσεων, όπως πόσο θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία, και εάν θα συνιστούσαν την δουλειά τους σε άλλους. Τη δεύτερη θέση έλαβε η Νορβηγία με υψηλά ποσοστά εργασιακής ασφάλειας και αποδοχών. Η Κόστα Ρίκα στην τρίτη λόγω κυρίως της αύξησης του τουρισμού. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Δανία λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών ανεργίας και των υψηλών μισθών, όπως επίσης και των κοινωνικών μέτρων που βοηθούν στην εύρεση εργασίας αλλά και την ενσωμάτωση των μεταναστών.

Την πεντάδα κλείνει η Νότια Αφρική όπου η πλειονότητα των επαγγελματιών αναφέρει πως είναι χαρούμενοι με την δουλειά τους.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: