Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα..;

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα..;

Παρίσι, Ρώμη, είναι μερικοί από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων κι απ’ ό,τι φαίνεται… πολλοί ετοιμάζονται να ζήσουν Χριστούγεννα στο εξωτερικό…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24, κορυφαίος προορισμός και φέτος τα Χριστούγεννα αποτελεί το Λονδίνο. Οι κλασσικοί Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν την θέση τους στην αρχική πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013, καθώς η , το Παρίσι και η Ρώμη βρίσκονται φέτος πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων.
Από τις συνολικές κρατήσεις διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 2ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές .
Ακόμη, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 40.8% των επιβατών επέλεξε να ταξιδέψει με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς την συγκεκριμένη περίοδο.
Όπως δήλωσε ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24: «Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήρια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2.7%».
Οι τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων σε σύγκριση με το 2013 εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και -3,5% στις πτήσεις εσωτερικού. Συγκεκριμένα, οι τιμές για τις πτήσεις εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371€ και για τις πτήσεις εσωτερικού στα 142€.
Επιπλέον, φαίνεται ότι οι σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους από 7 έως 10 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 5 ημερών, ενώ οι νέοι 25 έως 30 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία. Τέλος, οι γυναίκες και φέτος ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες με ένα ποσοστό 52% των ταξιδιωτών να είναι γυναίκες και 48% άνδρες.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: