Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο 408- Ποιοι βρίσκονται πίσω από την ομάδα συναρμολόγησης των ηλεκτρικών μοντέλων Peugeot

Στην Ευρώπη  το πρώτο εξάμηνο του 2022, ένα στα τέσσερα επιβατικά Peugeot που ταξινομήθηκαν ήταν ηλεκτρικά/υβριδικά.  Σήμερα η  γκάμα των μοντέλων Peugeot είναι εξηλεκτρισμένη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 70%. Η ηλεκτροκίνηση της PEUGEOT επιταχύνεται το 2022 με το νέο 408 που προστίθεται στην γκάμα των Plug-In Hybrid αυτοκινήτων της μάρκας, ενισχυμένη επίσης από το νέο 308 και τα 100% ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Το νέο 408 το οποίο αναμένεται σύντομα, θα λανσαριστεί με δύο Plug-In υβριδικά κινητήρια σύνολα, 180 ίππων και 225 ίππων τα οποία ήδη εφοδιάζουν το νέο 308.  Και τα δύο νέα αυτά μοντέλα κατασκευάζονται με βάση την εξέλιξη της προηγμένης πλατφόρμας EMP2.

Στη γραμμή συναρμολόγησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οι τεχνίτες, οι προϊστάμενοι στις μονάδες  αλλά και οι διευθυντές, έχουν εκπαιδευθεί στη νέα λογική της ηλεκτροκίνησης και κάνουν λεπτομερέστατους ελέγχους.

Η PEUGEOT παρουσίασε την ομάδα τεχνικών της που είναι υπεύθυνοι για τη συναρμολόγηση και τη δοκιμή κάθε μπαταρίας που μπαίνει στα ηλεκτρικά της επιβατικά (100% ηλεκτρικά ή Plug-In υβριδικά) και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Αυτοί οι ειδικοί αντιπροσωπεύουν την αριστεία καθώς είναι  ειδικά εκπαιδευμένοι πριν ενταχθούν στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία, τη Σλοβακία και τη Γαλλία. Κάθε μπαταρία ελέγχεται για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, οι επιδόσεις και ο κύκλος ζωής της.

Εκπαίδευση τεχνικών PEUGEOT

Όπως έχει ανακοινώσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το 2025, το 100% της σειράς μοντέλων της PEUGEOT θα προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση, και αυτό θα απαιτήσει μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των μπαταριών που παράγονται. Η PEUGEOT εκτιμά ότι θα συναρμολογεί έως και 10.000 μπαταρίες το μήνα για την γκάμα των αυτοκινήτων της μέχρι το 2023 και έως και 7.000 μπαταρίες μηνιαίως για την προηγμένη σειρά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της.

Χρειάζονται περίπου 60 λεπτά για τους έμπειρους τεχνικούς να συναρμολογήσουν κάθε μονάδα μπαταρίας 50 kWh (προσυναρμολογημένες κυψέλες και εξαρτήματα). Απαιτούνται 90 λεπτά για τις μεγαλύτερες μονάδες 75 kWh και η ομάδα υποβάλλει κάθε μπαταρία σε μια σειρά κρίσιμων δοκιμών. Επομένως, κάθε μονάδα είναι εγγυημένη με πολιτική εγγύησης 8 ετών/160.000 χιλιομέτρων για το 70% της χωρητικότητας φόρτισής της.

Η όλη διαδικασία δοκιμής διαρκεί 15 λεπτά και είναι υποχρεωτική για να δρομολογηθούν οι μπαταρίες προς την διαδικασία συναρμολόγησης.

–              Η πρώτη δοκιμή προσομοιώνει τη λειτουργία της μπαταρίας σε ένα όχημα για την επικύρωση της αξιοπιστίας.

–              Ακολουθεί μια δοκιμή η οποία διεγείρει την μπαταρία για την μέγιστη απόδοσή της.

–              Η τελευταία δοκιμή είναι μια δοκιμή σφράγισης. Η μπαταρία συμπιέζεται με αέριο για έλεγχο διαρροών παρακολουθώντας την απώλεια πίεσης. Μια σωστή στεγανοποίηση θα αποτρέψει το νερό ή άλλα στοιχεία να εισχωρήσουν μέσα στις κυψέλες της μπαταρίας και να θέσουν σε κίνδυνο τον κύκλο ζωής ή την απόδοσή της.

 

Εξειδικευμένοι χειριστές εργάζονται στα ειδικά εργαστήρια συναρμολόγησης μπαταριών σε πέντε εργοστάσια του Ομίλου Stellantis: Vigo & Saragossa (Ισπανία), Trnava (Σλοβακία), Sochaux & Mulhouse (Γαλλία) και σύντομα Hordain (Γαλλία). Τόσο τα ηλεκτρικά όσο και τα συμβατικά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης συναρμολογούνται στην ίδια γραμμή.

Οι τεχνικοί που δοκιμάζουν και συναρμολογούν τις μπαταρίες των οχημάτων PEUGEOT προέρχονται από τα εργοστάσια του Ομίλου Stellantis. Επιλέγονται με βάση τις δεξιότητές τους στην ηλεκτροκίνηση και λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Ως συνέπεια της ενεργειακής μετάβασης και του αυξανόμενου μείγματος ηλεκτροκίνητων μοντέλων, η PEUGEOT αυξάνει τον αριθμό των τεχνικών που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για τη συναρμολόγηση και την εργασία σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ηλεκτροκίνητη γκάμα PEUGEOT

Ο Jérôme MICHERON, PEUGEOT product Director είπε σχετικά:

«Η εξηλεκτρισμένη γκάμα της PEUGEOT είναι μια επιτυχία: τα μοντέλα LEV (Οχήματα χαμηλών εκπομπών) αντιπροσωπεύουν 1 στις 4 πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η PEUGEOT παρέχει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τα αμιγώς ηλεκτρικά e-208 και e-2008. Το νέο 408, το νέο 308 όπως τα 3008 και η ναυαρχίδα 508 έρχονται με υβριδικούς κινητήρες plug-In, ενώ παράλληλα η PEUGEOT έχει επιτύχει τον πλήρη εξηλεκτρισμό των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της με τις ηλεκτρικές εκδόσεις των e-PARTNER, e-EXPERT και e-BOXER».

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο 408- Ποιοι βρίσκονται πίσω από την ομάδα συναρμολόγησης των ηλεκτρικών μοντέλων Peugeot gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: