Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα ολοκαίνουργια Toyota Aygo X

Τα ολοκαίνουργια Toyota Aygo X, κάνουν τα πρώτα του χιλιόμετρα στους δρόμους της Ευρώπης. Το όμορφο crossover που κατατάσσεται στην κατηγορία Α, κατασκευάστηκε  στην επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της Toyota Global New Architecture (TNGA), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Yaris (Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ευρώπη το 202) και αργότερα με το Yaris Cross.

Η εξέλιξη του Aygo X μεταφέρθηκε στο τμήμα Styling της Toyota Motor Europe στο Βέλγιο. Πριν οι σχεδιαστές ξεκινήσουν να βάζουν τις πρώτες τους γραμμές, η Toyota έκανε μια μεγάλη έρευνα με οδηγούς που κινούνται περισσότερο μέσα στις πόλεις. Όλες οι πληροφορίες που συνέλεξαν, αξιοποιήθηκαν και τελικά ήταν αυτές που καθόρησαν στην ουσία,το σημερινό Toyota Aygo X .

Ποιες ήταν οι απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών; Πρώτα από όλα ήθελαν ένα συμπαγές και ευέλικτο αυτοκίνητο που να ξεχωρίζει. Με χώρους για τέσσερις επιβάτες. Να κινούνται εύκολα στους μποτιλιαρισμένους δρόμους αλλά και να μπορούν να βγαίνουν και έξω από την πόλη για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Κατασκεύασαν δηλαδή ένα αυτοκίνητο «έτοιμο να πάει οπουδήποτε».

Οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς και πέτυχαν αυτό που τους ζητήθηκε. Κρατώντας το νεανικό και διασκεδαστικό του χαρακτήρα, πρόσθεσαν συναίσθημα με την αναδιπλούμενη οροφή και «φόρτωσαν» στο μικρό αυτοκίνητο τεχνολογία και πληροφόρηση. Το νέο Aygo ενσωματώνει τις καλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα συμπαγές πακέτο που είναι οικονομικό στη λειτουργία.

Το «έστησαν» από την αρχή στην πλατφόρμα GA-B αλλά τροποποίησαν το τμήμα (Β) για να μειώσουν κυρίως το πίσω τμήμα του πλαισίου. Το Aygo X σχεδιάστηκε για τους στενούς  δρόμους της πόλης και για αυτό έχει μικρή ακτίνα στροφής μόλις 4,7 m που θεωρείται από τις καλύτερες στην κατηγορία του.

Μεταβαίνοντας από ένα χάτσμπακ σε έναν τύπο αμαξώματος crossover, οι στυλίστες της Toyota στην Ευρώπη έδωσαν μια άλλη αίσθηση στο νέο Aygo X. Έφεραν το μπροστινό μέρος πιο κοντά στους τροχούς και σε συνδυασμό με τα λοξά πίσω παράθυρα έδωσαν ένα ακόμη πιο μοντέρνο look με τέσσερις νέες premium χρωματικές παλέτες που είναι διαθέσιμες μόνο με το Aygo X.

Το νέο Aygo X είναι 235 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Το μήκος του είναι  3.700 mm. Αυξημένο κατά μόλις 90 mm είναι και το μεταξόνιο ενώ η  μπροστινή προεξοχή είναι 72 mm μικρότερη από το Yaris.

Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος σε σύγκριση με το Aygo, αυξήθηκε κατά 125 mm σε 1.740 mm. Η θέση των καθισμάτων έχει αυξηθεί κατά 55 mm. Έτσι βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο η οπτική επαφή του οδηγού με τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Επιπλέον, η κολόνα Α έχει μειωθεί σε μέγεθος και η γωνία έχει αυξηθεί κατά 10% στις 24º . Το ύψος του οχήματος είναι 1.525 mm (έχει αυξηθεί κατά 65 mm).

Ο χώρος αποσκευών σε σχέση με το Aygo μεγάλωσε κατά 125 mm και προστέθηκαν άλλα 60 λίτρα. Σήμερα το πορτμπαγκάζ  «φιλοξενεί» 231 λίτρα ενώ με πεσμένα τα πίσω καθίσματα ο χώρος αυξάνεται στα 829 λίτρα. Το νέο crossover του Aygo X χρησιμοποιεί τροχούς από 17” έως και 18”. Οι μεγαλύτεροι τροχοί και τα μεγαλύτερα ελαστικά συνεργάζονται με την ανάρτηση TNGA. Είναι από τις λίγες φορές που μηχανικοί συνεργάζονται με κατασκευαστές ελαστικών. Οι μηχανικοί της Toyota συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν ένα σχήμα που θα επιτρέπει την σωστότερη ροή του αέρα.

Αυξήθηκε η απόσταση από το έδαφος κατά 11 mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Αυτό δίνει στον οδηγό περισσότερη σιγουριά στο δρόμο. Το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για αστική και προαστιακή οδήγηση και συνδυάζεται με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων S-CVT.

Μπορείτε να βρείτε το νέο Aygo X σε έκδοση Ginger και σε έκδοση Juniper.Θα παρατηρήσετε τις διχρωμίες. Αντί για απλή μαύρη οροφή όπως συμβαίνει με άλλα μοντέλα, η διχρωμία επεκτείνεται στο πίσω μέρος του Aygo X και συγχωνεύεται προς τα εμπρός με τις πλαϊνές ράγες και τους θόλους των τροχών. Το αποτέλεσμα που προκύπτει δημιουργεί έναν πραγματικά μοναδικό χαρακτήρα και κάνει το Aygo X άμεσα αναγνωρίσιμο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Aygo X θα μπορούν να παραμένουν πάντα συνδεδεμένοι και ενημερωμένοι  μέσω της Toyota Smart Connect και της εφαρμογής MyT για smartphone. Στο εσωτερικό, το Toyota Smart Connect επικεντρώνεται σε μια μεγάλη μονάδα οθόνης αφής 9″, υψηλής ευκρίνειας με ατμοσφαιρικούς χρωματικούς συνδυασμούς, που είναι ενσωματωμένη στην ειδικά σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Μέσω αυτής της οθόνης ,χάρη μιας κάρτας SIM ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει όλα τα χρήσιμα στοιχεία (πλοήγηση, κατανάλωση, πληροφορίες και προειδοποιήσεις των δρόμων η αποστάσεις με άλλα οχήματα).

Στο νέο Aygo X έγινε ένα μεγάλο βήμα που αφορά την ασφάλεια. Το Toyota Safety Sense , είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις αγορές ακόμη και για τα μοντέλα κατηγορίας Α.

Το πιο πρόσφατο Toyota Safety Sense χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από αισθητήρα κάμερας και ραντάρ κυμάτων χιλιοστού. Το σύστημα Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση οχήματος λειτουργεί πλέον σε υψηλότερες ταχύτητες. Επιπλέον, στο Aygo X κάνουν το ντεμπούτο τους η ανίχνευση πεζών ημέρας και νύχτας, η ανίχνευση ποδηλάτου κατά τη διάρκεια της ημέρας, η υποστήριξη μετριασμού σύγκρουσης, το έξυπνο προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταχύτητας, το Lane Trace Assist και το Emergency Steering Assist.

Το Aygo X τροφοδοτείται από τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1 λίτρου, 3κύλινδρο 1KR-FE που έχει βελτιωθεί ώστε να πληροί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ προσφέρει υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και απόδοσης. Η κατανάλωση καυσίμου WLTP είναι 4,7-5,0 λίτρα/100 χλμ. (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 4,9-5,2 λίτρα/100 χλμ. (κιβώτιο ταχυτήτων S-CVT). Στις μετρήσεις CO2 η Toyota ανακοίνωσε 107-114 g/km (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110-117 γρ. /km (μετάδοση S-CVT) .

Αμέσως μετά το Πάσχα η Toyota Ελλάς θα ανακοινώσει τις τιμές του νέου Aygo X και θα ξεκινήσουν οι προπαραγγελίες. Το όμορφο crossover θα γεμίσει τις εκθέσεις αυτοκινήτων της Toyota σε ολόκληρη τη χώρα αλλά είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους νέους ιδιοκτήτες.

Per Hal

Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα ολοκαίνουργια Toyota Aygo X gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: