Πότε έρχεται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep

Μετά την κατασκευή των πρώτων αυτοκινήτων προ-παραγωγής, το εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας ξεκινά την κανονική παραγωγή του Jeep Avenger, που είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας.Το Jeep Avenger που πρόσφατα κέρδισε την κορυφαία διάκριση Car Of The Year 2023, αποτελεί ορόσημο για τη μάρκα. Και με αυτό το μοντέλο ουσιαστικά η αμερικάνικη φίρμα ξεκινά την νέα πορεία εξηλεκτρισμού της.

Αν και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό το εμβληματικό αμερικάνικο μοντέλο με τις αμέτρητες περγαμηνές, τους θηριώδεις κινητήρες βενζίνης η πετρελαίου, που σκαρφάλωνε στα βουνά ακόμη και αν δεν υπήρχαν δρόμοι, τώρα θα κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα αλλά αθόρυβα.

Μπορεί να μην μας αρέσει η ιδέα ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο γενικότερο κανόνα και να ξεχάσουμε όσα ξέραμε και όσα αγαπήσαμε στα Jeep.

Η παραγωγή του Avenger στο Tychy, σηματοδοτεί την έναρξη διάθεσης από την Jeep μιας γκάμας προϊόντων ιδανικών για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και την επιτάχυνση της πορείας ώστε η μάρκα να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στα SUV μηδενικών ρύπων.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ’ αρχής ως ένα αυθεντικό  Jeep, το Avenger έχει το μοναδικό DNA της μάρκας. Είναι ένα συμπαγές SUV, με ξεχωριστό στυλ, νέα τεχνολογία και άψογο στη λειτουργία. Είναι ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο με τον περιπετειώδη χαρακτήρα της Jeep και προηγμένα συστήματα ακόμη και στο βασικό εξοπλισμό ( Selec-Terrain και Hill Descent Control).

Η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία και οι κορυφαίες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες κίνησης. Το Avenger εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης απόδοσης 156 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες ή 550χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Κανονικά αφού είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο η Jeep έπρεπε να είχε προσκαλέσει τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου για να οδηγήσουν σε μια δύσκολη πίστα κοντά στο εργοστάσιο της Πολωνίας πριν ξεκινήσει η κανονική παραγωγή. Όταν τα αυτοκίνητα ήταν στο στάδιο της προ-παραγωγής.

Ο κ. Tomasz Gębka, επικεφαλής της μονάδας παραγωγής της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας ενόψει του νέου ξεκινήματος δήλωσε:

«Το Avenger είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται στο Tychy και όλη η ομάδα μας είναι εξαιρετικά υπερήφανη για αυτό. Ξεκινάμε το 2023 με την έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου που κατέκτησε ήδη την αναγνώριση του κοινού, αλλά και των ειδικών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει αυτό το ξεχωριστό μοντέλο της Jeep με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Από την πλευρά μας, όλη η ομάδα του Tychy, θα συμβάλουμε στην επιτυχία του μοντέλου επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.»

Η γραμμή παραγωγής στο Tychy της Πολωνίας είναι μια από τις πλέον προηγμένες που διαθέτει ο Όμιλος Stellantis σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Avenger είναι το τρίτο μοντέλο που έχει κατακτήσει τον τίτλο Car Of The Year και κατασκευάζεται στο Tychy. Με συνολικό δυναμικό άνω των 2.000 εργαζομένων, το εργοστάσιο ξεχωρίζει για την αποδοτικότητά του, την υψηλή ποιότητα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η μονάδα χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, με 99,5% στο τμήμα συγκολλήσεων και 90% στο τμήμα βαφής. Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 1975, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 περισσότερα από 10,8 εκατομμύρια οχήματα κατασκευάστηκαν στο Tychy.

Το Jeep Avenger είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά, με τιμές που ξεκινούν από 27.500 ευρώ (αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης, Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’).  Το όφελος του κρατικού προγράμματος επιδότησης είναι 8.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου υπάρχουν άλλα 1000 ευρώ επιδότηση.

Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ., ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. Οι αφίξεις των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αναμένεται εντός του 2ου τριμήνου του έτους.

Per Hal

Πότε έρχεται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: