Πότε έρχεται στην Ελλάδα η ολοκαίνουργια SKODA FABIA που πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» πριν κυκλοφορήσει

Πριν καλά καλά η ολοκαίνουργια SKODA FABIA κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους άρχισε να παίρνει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις .Το supermini των Τσέχων με τη γερμανική τεχνολογία εντυπωσίασε τους ειδικούς  και πήρε την «ψήφο εμπιστοσύνης». Το νέο μοντέλο της Skoda στην Ελλάδα το περιμένουμε στις αρχές του 2022.

Με χρυσή παρακαταθήκη τα 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 22 χρόνια παρουσίας, η FABIA αποτελεί ένα best-seller των ευρωπαϊκών αγορών. Οι επικεφαλής της εταιρίας γνωρίζουν ότι το αυτοκίνητο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και αισιοδοξούν ότι με το Fabia 4ης γενιάς θα διευρύνουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η νέα Fabia βασίζεται για πρώτη φορά στην MQB-A0 πλατφόρμα του Volkswagen Group. Έχει μήκος 4,11 μ. και είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην κατηγορία των  supermini. Ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι  Cd 0,28.

Η νέα Fabia συμπεριλήφθηκε στην εξάδα των φιναλίστ για το βραβείο «Best Buy Car of Europe in 2022», που απονέμουν σε ετήσια βάση οι έμπειροι και έγκριτοι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από 32 ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν την επιτροπή του AUTOBEST.

Ο τίτλος «Best Buy Car of Europe in 2022» απονέμεται σε ετήσια βάση από το 2001 . Η τελική επιλογή θα γίνει στο τέλος ενός διήμερου δοκιμών στην Αυστρία, στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί  στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η πρώτη γενιά Fabia ήταν το 2002. Και τότε αναδείχθηκε  νικήτρια του θεσμού «Best Buy Car of Europe».

Μεταξύ των φιναλίστ ήταν 12 χρόνια μετά. Τα τελευταία δύο χρόνια στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο ήταν το KAMIQ και η OCTAVIA.

Σε μια άλλη ψηφοφορία που έκαναν οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού «auto motor und sport» η νέα SKODA FABIA  ψηφίστηκε ως
«Autonis – Καλύτερη Σχεδιαστική Καινοτομία 2021» και επικράτησε ανάμεσα σε έξι ανταγωνιστών στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Ο Oliver Stefani, Επικεφαλής της SKODA Design, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η SKODA FABIA και η νέα μας σχεδιαστική ταυτότητα εμπνέουν τους φίλους του αυτοκινήτου στη Γερμανία, μία χώρα με βαθιά αυτοκινητιστική κουλτούρα. Το “Autonis” είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βραβείο για εμάς, καθώς προέρχεται απευθείας από τους ίδιους τους αναγνώστες. Η νέα FABIA είναι ένα μοντέρνο και κομψό μοντέλο που γεννά έντονες συγκινήσεις με τις σχεδιαστικές γραμμές του. Στο εσωτερικό, η εστίαση είναι στους επιβάτες, με εργονομικά χειριστήρια και, όπως πάντα, κορυφαίους χώρους.»

Η 21η διοργάνωση των Autonis έδωσε στους αναγνώστες μια επιλογή μεταξύ 117 νέων αυτοκινήτων, που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Αυτά χωρίστηκαν σε δέκα κατηγορίες. Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων περιλάμβανε εφέτος έξι μοντέλα, με τη νέα SKODA FABIA να αναδεικνύεται νικήτρια.

Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Η Kosmocar που αντιπροσωπεύει τα SKODA στην Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι η νέα Fabia  αναμένεται να έρθει στη χώρα μας  στις αρχές του 2022. Προς το παρόν δεν έχει καθορίσει τιμές αλλά σίγουρα θα τις ανακοινώσει πριν το τέλος του 2021. Θα διατίθεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες από την τρέχουσα γενιά EVO του Ομίλου Volkswagen, με ισχύ από 80 PS (59 kW) έως 150 PS (110 kW).

 

 

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η ολοκαίνουργια SKODA FABIA που πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» πριν κυκλοφορήσει gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: