Πόσους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα

Πόσους φόρους πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα

Τελειώνει ο Ιανουάριος αλλά δυστυχώς όχι και τα ραβασάκια της εφορίας που έρχονται το ένα μετά το άλλο στους φορολογουμένους! Περίπου 1 δις θα πρέπει να καταβάλλουμε στο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου!

Ποιοι είναι οι φόροι που πρέπει να καταβάλλουμε ως το τέλος του μήνα:

  • Φόρος πολυτελούς διαβίωσης
  • Τέταρτη δόση ΕΕΤΑ () μέσω της
  • Έκτη δόση ΦΑΠ 2012
  • Τέταρτη δόση 2013
  • Φόρος Εισοδήματος για όσους έλαβαν εκκαθαριστικά τον Δεκέμβριο

Την ώρα, δε, που οι πολίτες προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους και να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, η ΓΓΠΣ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσυμπληρώσει τις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων του δημοσίου για τους οποίους η καταβολή της σύνταξης γίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το , όταν οι συνταξιούχοι του δημοσίου εισέλθουν στο taxisnet και συγκεκριμένα την εφαρμογή υποβολής της φορολογικής δήλωσης θα διαπιστώσουν ότι είναι προσυμπληρωμένα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα στοιχεία που αφορούν στις συντάξεις που εισέπραξαν καθώς και τα στοιχεία για το φόρο που τους παρακρατήθηκε.

Στην περίπτωση που διαφωνούν με τα αναγραφόμενα ποσά θα μπορούν να τα αλλάξουν αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εφορία προκειμένου να επιδείξουν τις βεβαιώσεις καταβολής σύνταξης που δείχνουν τα πραγματικά ποσά που εισέπραξαν.

Το σχέδιο για την προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των συνταξιούχων του δημοσίου έχει διπλό στόχο:

Αρχικά, την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής της φορολογικής δήλωσης καθώς δεν θα είναι υποχρεωτική η λήψη της βεβαίωσης αποδοχών από τους συνταξιούχους για να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση.

Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της εξάλειψης του φαινομένου να μην δηλώνεται η δεύτερη που παίρνει ένας συνταξιούχος. Σε δεύτερη φάση πρόκειται να γίνεται προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων όλων των συνταξιούχων και όχι μόνο όσων έχουν βγει στη και υπηρετούσαν στο δημόσιο.

Πηγή: patrstimes

xespao

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: