Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τον φούρνο σας

Οι φούρνοι είναι από εκείνες τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας που έχουν την διακριτική ικανότητα πολύ εύκολα να μετατρέπονται σε… γαστρονομικές σκηνές εγκλήματος!

Λάδια και λίπη, ζύμες από κέικ και διάφορα γλυκά που «τρέχουν» και συσσωρεύονται στον πάτο του φούρνου και μια λεπτή, καφετί μεμβράνη στο γυαλί της πόρτας που δεν σας επιτρέπει να δείτε στο εσωτερικό του δημιουργούν, στην κυριολεξία, πονοκέφαλο όταν πρόκειται να τον καθαρίσετε.

Δεν είστε σίγουροι, λοιπόν, πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας ή από πού να ξεκινήσετε; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν θέλετε να καθαρίσετε τον φούρνο σας, είναι το πόσο συχνά πρέπει να το κάνετε.

Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, που η συχνή τακτοποίηση των πραγμάτων σας στο σπίτι συνεπάγεται και λιγότερο κόπο και καθαρισμό αργότερα, έτσι και με τον φούρνο σας όσο συχνότερα τον συντηρείτε καθαρό, τόσο ευκολότερη θα σας φανεί η διαδικασία καθαρισμού του.

Πέρα, λοιπόν, από το γεγονός ότι ο συχνός καθαρισμός του κάνει την δουλειά για εσάς πιο ανεκτή, ένας καθαρός φούρνος κάνει επίσης το φαγητό πιο νόστιμο, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν λιγότερα μικρόβια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς του χώρου ένας φούρνος πρέπει να καθαρίζεται πολύ σχολαστικά κάθε τρεις έως έξι μήνες, αναλόγως πάντα με την χρήση του, τις ανάγκες σας και το πόσο βρώμικος είναι. Μία φορά τον μήνα, ωστόσο, είναι καλό να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα, έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται βρωμιά που θα είναι δυσκολότερο να απομακρυνθεί αργότερα.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: