Πόσο συχνά κάνει σeξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;

Σε μια υγιή σχέση σημαντικό ρόλο παίζει το σeξ. Πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται, ώστε το ζευγάρι να είναι πιο ευτυχισμένο;

 

Μία νέα μελέτη όμως θα σας εκπλήξει, καθώς η συχνότητα που κάνει σeξ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι είναι πολύ μικρότερη από όσο φαντάζεστε ή νομίζετε οι περισσότεροι.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Εταιρεία Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο μια (!) φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ικανοποιηθούν σeξουαλικά τα περισσότερα ζευγάρια. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου και οι ερευνητές παρακολούθησαν 30.000 ζευγάρια από όλη την Αμερική.

Σίγουρα η «μία φορά την εβδομάδα» για τα περισσότερα ζευγάρια είναι ένας μικρός αριθμός, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεγάλος φόρτος εργασίας, οι πολλαπλές υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις και η γενική κόπωση, εμποδίζουν σημαντικά τα πράγματα… στην κρεβατοκάμαρα.

Η επικεφαλής της έρευνας, Amy Muise, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρόλο που το συχνότερο σeξ σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία… τα ευρήματά μας, μας υποδεικνύουν ότι είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια στενή σχέση με τον σύντροφό σας, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε σeξ καθημερινά, όσο διατηρείτε αυτή τη σχέση».

Η γενική κοινωνική έρευνα διεξήχθη μεταξύ 1989 και 2012 και τα ευρήματα της αφορούσαν εξίσου όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα φύλα, το εισόδημα και τη διάρκεια των σχέσεων. Η μελέτη κατάφερε επίσης να «διαλύσει» ορισμένα στερεότυπα σχετικά με τις σeξουαλικές ορέξεις των ανθρώπων.

Οι άνδρες, στην πλειοψηφία τους, δεν βρέθηκαν να θέλουν περισσότερο σeξ από τις γυναίκες και οι ηλικιωμένοι ήταν εξίσου σeξουαλικά δραστήριοι με τους νεότερους σε ηλικία συμμετέχοντες.

Έτσι λοιπόν, αν παρ” όλα αυτά, ακόμα, δεν αισθάνεστε αρκετά ικανοποιημένοι από τη συχνότητα που κάνετε σeξ με το/τη σύντροφό σας, θυμηθείτε ότι τα ευρήματα αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν ως δείκτης του πόσο συχνά πρέπει να κάνει σeξ κάποιος.

Η Muise πιστεύει ότι για να υπάρξει μία ευτυχισμένη σχέση, τα ζευγάρια πρέπει να είναι πιο «ανοιχτά» με τις σeξουαλικές τους ανάγκες και να συμμετέχουν πιο ενεργά σε συζητήσεις. Τέλος, λέει: «Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια στενή σχέση με τον σύντροφό σας χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στο να κάνετε σeξ όσο πιο συχνά γίνεται».

 

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: