πόσο διαφορετικοί είναι..; – Γυναικείος & ανδρικός εγκέφαλος

πόσο διαφορετικοί είναι..; – Γυναικείος & ανδρικός εγκέφαλος

πόσο διαφορετικοί είναι..;   Γυναικείος & ανδρικός εγκέφαλος

Πρόσφατη μελέτη ήρθε να υπογραμμίσει τις διαφορές του εγκεφάλου μεταξύ γυναικών και ανδρών σχετικά με τη διαχείριση των συναισθημάτων. Ελβετοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, πάνω σε συγκεκριμένο αριθμητικό δείγμα, έβγαλαν τα συμπεράσματα τους σχετικά με το πιο ευαίσθητο φύλο στα συναισθηματικά ερεθίσματα.

Δείχνοντας σε άνδρες και γυναίκες εικόνες με θετικό, αρνητικό και ουδέτερο συναισθηματικό περιεχόμενο, τους ζήτησαν να μοιραστούν τις αντιδράσεις τους και να τις διαβαθμίσουν. Στα ουδέτερου περιεχόμενο ερεθίσματα οι αντιδράσεις ήταν ίδιες. Στα θετικά και στα αρνητικά όμως, οι γυναίκες επηρεάστηκαν περισσότερο ως προς τα συναισθήματά τους και μάλιστα περισσότερο στα αρνητικά.

Σε επόμενο στάδιο της έρευνας, σε τεστ μνήμης σε 3.398 συμμετέχοντες, οι γυναίκες θυμούνταν πιο άνετα συναισθηματικές εικόνες, ειδικά εκείνες που είχαν καταγραφεί ως θετικές επιρροές στην ψυχολογία τους. «Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι διαφορές στην επεξεργασία των συναισθημάτων και στη μνήμη σε διαφορετικά φύλα οφείλονται σε διαφορετικούς εγκεφαλικούς μηχανισμούς» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Annette Milnik. Άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις πως οι γυναίκες τα πηγαίνουν καλύτερα στα τεστ μνήμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα συμμετέχει και ο Έλληνας επιστήμονας Ανδρέας Παπασωτηρόπουλος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: