Πόσο αντέχουν τα χρώματα των αυτοκίνητων  στην ηλιακή ακτινοβολία

Η Nissan έκανε ειδικές εργαστηριακές  δοκιμές  για να διαπιστώσουν οι επιστήμονες  πόσο αντέχουν στην ηλιακή ακτινοβολία τα αυτοκίνητα. “Διανύοντας” την πιο σκοτεινή μέρα του έτους, οι μηχανικοί της Nissan στο Μίτσιγκαν των Η.Π.Α., πραγματοποίησαν εργαστηριακές δοκιμές έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία.


Inside Nissan’s Xenon Weather-Ometer

How Nissan engineers prevent sun damage without the sun

Τις δοκιμές τις έκαναν με το «εργαλείο»  Xenon Weather-Ometer (XWO) που αξιολογεί την ανθεκτικότητα  ενός υλικού,  σε ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες.

Για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της ηλιακής ενέργειας στη βαφή και σε άλλα υλικά, ένας λαμπτήρας Xenon των 4.000 Watt, “ψήνει”  σχεδόν  100 δείγματα,  στα ίδια μήκη κύματος με τον ήλιο. Τα δείγματα περιστρέφονται γύρω από τη λάμπα Xenon για να μιμηθούν την τροχιά της γης  και καθώς  ο εργαστηριακός «ήλιος”  μπορεί να “λάμψει»  καθ’ όλο το 24ωρο, η διαδικασία απαιτεί το ήμισυ του χρόνου, για τη δοκιμή των δειγμάτων βαφής.


How Nissan engineers prevent sun damage without the sun

Οι μηχανικοί παρατηρούν τα δείγματα του υλικού μέσω μιας σειράς κύκλων,  για να ερευνήσουν τις αλλαγές και να εξασφαλίσουν κορυφαία ανθεκτικότητα και ποιότητα,  για τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Nissan.

«Εκτός από τις αυστηρές δοκιμές στο πραγματικό περιβάλλον, αυτό το εργαλείο μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ακόμα πιο σκληρές συνθήκες», δήλωσε ο Doug Prytula, τεχνικός  δοκιμών πλαισίου και σασί της Nissan North America. «Είναι ένα ακόμα βήμα που κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα ποιοτικά πρότυπα της Nissan είναι αδιαπραγμάτευτα.»


2019 Nissan Murano in Sunset Drift

Η Nissan χρησιμοποιεί περιβάλλοντα δοκιμών όπως τον “θάλαμο επιτάχυνσης του καιρού” XWO,  για την αναπαραγωγή των συνθηκών που συμβαίνουν σε ένα φυσικό περιβάλλον, μέσα στο εργαστήριο.

Αυτές οι κυψέλες δοκιμών,  εκθέτουν διάφορους τύπους υλικών, σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών που ένα όχημα μπορεί να αντιμετωπίσει, καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

 

Πόσο αντέχουν τα χρώματα των αυτοκίνητων  στην ηλιακή ακτινοβολία gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: