Πόση ειλικρίνεια αντέχει… μία ερωτική σχέση;

Η 20χρονη Στέλλα ρωτά

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα θέμα το οποίο με απασχολεί αυτό το διάστημα με τη  σχέση μου. Έχουμε σχέση 5 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο έλειπε στο εξωτερικό για δουλειά. Πήγαινα τον έβλεπα. Είχαμε χωρίσει μέσα στον χρόνο 2 φορές επειδή ζήλευε και όλα του φαίνονταν περίεργα.

Μια μέρα είχα βγει με έναν φίλο μου από παλιά και ήπιαμε και έγινε το κακό… Ένιωθα τύψεις και όταν γύρισε το αγόρι μου ήμουν πολύ διαφορετική σα να μην τον ήθελα, ώσπου μια μέρα του αποκάλυψα το τι είχε γίνει. Έπαθε σοκ. Ήμουν  ήρεμη και ψύχραιμη, το έβγαλα από μέσα μου και  ένιωσα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Όμως μου είπε ότι δε θέλει να είμαστε πια μαζί. Εγώ όμως τον θέλω…

Δεν ήθελα να τον χάσω. Του το είπα για να μην έχουμε μυστικά. Εξ άλλου στο παρελθόν μου έχει κάνει πολλά και του τα συγχωρούσα αμέσως. Δυστυχώς η σχέση μας πήγαινε πολύ σοβαρά και με κάνει να νιώθω τύψεις ότι τα κατέστρεψα, όμως εγώ μέσα μου είμαι πολύ εντάξει με τον εαυτό μου.

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Καλησπέρα σας,

κατανοώ ότι ο χωρισμός είναι αρκετά δύσκολος και θέλει χρόνο για να αποδεχτείτε τη συνθήκη ως έχει. Επιλέξατε να είστε ειλικρινής, που σημαίνει ότι είναι σημαντικό για εσάς, αλλά αυτή η επιλογή έχει συνέπειες όπως καταλαβαίνω. Δεν είμαι σίγουρη εάν με ρωτάτε κάτι συγκεκριμένο σε όσα γράφετε, οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω κάτι. Με χαρά θα διαβάσω αν έχετε κάποια ερώτηση.

Ο χωρισμός είναι πάντα μια διαδικασία χρονοβόρα οπότε μην πιέσετε τον εαυτό σας να προχωρήσει εάν δεν νιώθετε ότι είναι η σωστή ώρα. Προσπαθήστε να μάθετε από όσα έγιναν και να κρατήσετε αυτές τις εμπειρίες για να τις χρησιμοποιήσετε στις μελλοντικές σας σχέσεις.

Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε τύψεις, αλλά είναι σημαντικό να δείτε τι σας οδήγησε σε αυτήν την επιλογή να βρεθείτε με κάποιον άλλον. Ίσως είναι σημαντικός ο λόγος και σας βοηθήσει να τον γνωρίζετε, με στόχο να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόση ειλικρίνεια αντέχουμε; Και όταν η αλήθεια πονάει;

Απιστία: Λέει ότι με συγχώρεσε αλλά φοβάμαι ότι θα μου το χτυπάει πάντα…

Μπορεί τελικά η απιστία να κάνει καλό σε μία σχέση;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: