Πόσες χιλιάδες πάνες θα χρειαστείς μέχρι να μάθει να πηγαίνει στο γιογιό;

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ήρθε η στιγμή να κάνεις στοκ τις πάνες του μωρού

Λογικά το σκέφτηκες για πρώτη φορά κάπου στον πρώτο μήνα: με τους ρυθμούς που αλλάζεις πάνες στο μωρό σου, μάλλον οι συνολικές ποσότητες που θα χρησιμοποιήσεις μέχρι να μην τις χρειάζεται πια, θα απαιτούσαν ολόκληρα φορτηγά για τη μεταφορά τους. Θέλεις να μάθεις περίπου και σε πόσα τεμάχια θα αντιστοιχούσαν;

Πάρε χαρτί και μολύβι: κατά μέσο όρο, ένα νεογέννητο λερώνει την πάνα του οκτώ έως 12 πάνες την ημέρα -αν και όπως και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά το παιδί σου, στον αριθμό αυτό δεν υπάρχουν βεβαιότητες.

Αφού οι ανάγκες του κάθε παιδιού διαφέρουν από των υπολοίπων, είναι δύσκολο να υπολογίσεις με ακρίβεια το τελικό σύνολο. Πάντως, ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους υπολογισμούς το τοποθετούν κάπου ανάμεσα στις 5.000 και τις 8.000 πάνες, μέχρι την ηλικία των τριών ετών, όταν πλέον είναι πιθανό να έχουν αρχίσει να συνηθίζουν το γιογιό.

Τι σημαίνει αυτό; Κατά βάση, ότι ποτέ δεν είναι λάθος επιλογή η δημιουργία ενός σπιτικού στοκ -ειδικά από τη στιγμή που μπορείς να βρεις πάνες σε προσφορά για κάθε στάδιο ανάπτυξης και βάρος στο SHOPFLIX.gr, σε πακέτα δεκάδων ή και εκατοντάδων τεμαχίων. Και όχι οποιεσδήποτε πάνες, αλλά εκείνες που κατέληξαν να γίνονται συνώνυμο της παιδικής φροντίδας: τις πάνες pampers.


Τι να προσέξεις

Όπως ξέρεις πολύ καλά -αλλά μπορεί να ξεχάσεις προς στιγμήν επάνω στον ενθουσιασμό σου από την τιμή και την ευκολία της παραγγελίας- τα μωρά μεγαλώνουν μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Οπότε πάντα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου αυτό το γεγονός, για να μην καταλήξεις με pampers που δεν εφαρμόζουν καλά στο μωρό σου.

Επίσης, καθώς τα βρέφη μεγαλώνουν, τείνουν να λερώνουν όλο και πιο σπάνια τις πάνες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως τα μηνιαία πακέτα pampers περιλαμβάνουν μικρότερο αριθμό τεμαχίων καθώς η ηλικία αυξάνεται.


Ποιες να διαλέξεις

Στο SHOPFLIX.gr θα βρεις μηνιαία πακέτα Pampers Premium Care των 104 (52 πάνες+52 δώρο) και των 156 τεμαχίων σε προσφορά που αγγίζει το 56% για μωράκια έως πέντε κιλών, πάνες των 240 τεμαχίων για βρέφη 4-8 κιλών (το διάστημα αυτό διαρκεί περισσότερο) με έκπτωση 40% και των 204 τεμαχίων με έκπτωση 56% για μωρά έως 10 κιλά. Μέχρι αυτό το σημείο, η επιλογή είναι αρκετά απλή υπόθεση: το κυριότερο είναι πόσο κοντά βρίσκεται το μωρό σου στο εκάστοτε όριο.

Από το Νο4 (ή τα 9-14 κιλά), πέρα από τις «μεταξένιες» Pampers Premium Care με αυτοκόλλητο, δίνεται και η επιλογή της πάνας βρακάκι, που μπορεί ακόμη να μην προορίζεται για την εκπαίδευση στο γιογιό, όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη καθώς μαζί με το παιδί, αναπτύσσεται και η ευκινησία του -επομένως και ο κίνδυνος διαρροών, τον οποίο τα ελαστικά κλεισίματα των Pampers Pants τιθασεύουν με μεγαλύτερη άνεση. Το παν, όμως, είναι το τι σας βολεύει.


Τις ίδιες επιλογές έχεις και στο No5 που καλύπτει έως και τα 17 κιλά, με πολλούς γονείς να προτιμούν τα Pampers Pants για τη διάρκεια της ημέρας, όταν το παιχνίδι απαιτεί καλό «κλείδωμα» της πάνας και γρήγορη αλλαγή, και τις Premium Care με τη μεταξένια αίσθηση για το βράδυ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη άνεση στη βρεφική επιδερμίδα. Και τις δυο επιλογές, πάντως, θα τις βρεις στο SHOPFLIX.gr σε έκπτωση που φτάνει έως και το 31%.

Αν το προηγούμενο στοκ σου έχει αρχίσει να μειώνεται, μη βιαστείς να τρέξεις στο σουπερμάρκετ. Τουλάχιστον όχι πριν ελέγξεις την ημερομηνία που σου δίνει το πάντα έγκαιρο στις παραδόσεις του SHOPFLIX.gr. Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι πιο άμεση από ό,τι φαντάζεσαι, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: