Πόσες θερμίδες έχει τελικά η μπύρα; Πώς θα αποφύγετε το φούσκωμα

Το καλοκαίρι η μπίρα έχει την τιμητική της, καθώς μας δροσίζει και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό πολλών πιάτων. H μπίρα κατηγορείται για την αύξηση του σωματικού βάρους. Στην πραγματικότητα όμως, δεν παχαίνει, αρκεί να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες και να μη συνοδεύεται από πολύ πλούσια σε λιπαρά φαγητά και σνακ.

 

H μπίρα δεν περιέχει λίπος και χοληστερίνη, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Έχει λιγότερες θερμίδες από άλλα ποτά, το πρόβλημα όμως δημιουργείται όταν κάποιος δεν περιορίζεται σε ένα ποτήρι, αλλά καταναλώνει μεγάλες ποσότητες.

Η θρεπτική αξί της μπύρας (Αλκοόλ 5% ανά 100 γρ.)
Nερό: 94,32 γρ.
Mαγνήσιο: 6 mg
Συνολικά λιπίδια: 0,06 γρ.
Φώσφορος: 13 mg
Yδατάνθρακες: 1,61 γρ.
Kάλιο: 25 mg
Σάκχαρα: 0,05 γρ.
Nάτριο: 4 mg
Aσβέστιο: 5 mg
Διαιτητικές ίνες: 0,1 γρ.
Θερμίδες / 250ml

Μπίρα lager 107
Μπίρα χωρίς αλκοόλ 38

beer
Tips για μη φουσκώνετε:

- Πίνετε την μπίρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός και να απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα. H μπίρα με αφρό είναι πιο εύπεπτη και προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα).

- Mην προσπαθείτε να ξεδιψάσετε με μπίρα. H μπίρα δεν ξεδιψάει. Αν θέλετε να ξεδιψάσετε, πιείτε πρώτα νερό και μετά απολαύστε την μπίρα σας.

- Mην καταναλώνετε την μπίρα με μεγάλες ποσότητες φαγητού, γιατί όχι μόνο θα φουσκώσετε, αλλά και το φούσκωμα θα κρατήσει αρκετή ώρα.

onmed.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: