Πώς το Woodstock ενέπνευσε το Coachella style και tips για να το υιοθετήσεις στα looks σου

Από τον Αύγουστο του 1969 που ξεκίνησε το Woodstock, η φημισμένη αντικουλτούρα των χίπις aka «Παιδιά των Λουλουδιών» άλλαξε για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε την μουσική και φυσικά την μόδα. Η μόδα για εκείνους ήταν ξεκάθαρα ένας τρόπος έκφρασης. Απόδειξη: η άνοδος του bohemian στιλ.

Το φαινόμενο «Woodstock» όμως δεν επηρέασε μόνο τον χώρο της μόδας, αλλά κυρίως αυτόν της μουσικής. Η μουσική, λοιπόν, ήταν αυτή που ένωνε τα παιδιά των λουλουδιών, δημιουργώντας τελικά ένα κλίμα «κοινότητας» και σύνδεσης.

Η μουσική ήταν ο τρόπος που όλοι εκείνοι οι άνθρωποι ήρθαν κοντά. Και η μουσική είναι και σήμερα ένας τρόπος σύνδεσης. Ακούς την αγαπημένη σου εκπομπή στο ραδιόφωνο και ταυτόχρονα με εσένα, άνθρωποι που δεν γνωρίζεις, κάνουν ακριβώς το ίδιο. Η νοητή σύνδεση που λέγαμε. Ειδικά, όταν η μουσική που ακούς έχει νοσταλγική νότα, τότε όλα γίνονται καλύτερα. Η νέα εκπομπή «Μια χρονιά κι έναν καιρό», με τον Θανάση Κρεκούκια είναι ένα καλό παράδειγμα. Αυτή την Κυριακή στις 22.00-24.00, στο ραδιόφωνο του , ο Θανάσης Κρεκούκιας θα κάνει μια αναδρομή στην ελληνική και ξένη μουσική του 1969 με σκοπό να μάθουμε όλα όσα συνέβησαν στον κόσμο και την Ελλάδα την χρονιά εκείνη.

Αυτό με κάνει να σκέφτομαι, τον αντίκτυπο της χρονιάς εκείνης και του Woodstock στην σημερινή εποχή. Ζωντανό παράδειγμα, είναι το Coachella. Το μουσικό φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1999 (με μεγάλη αποτυχία την πρώτη χρονιά, καθώς λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν), δεν θα υπήρχε χωρίς το Woodstock. Τώρα, με εκατομμύρια θαυμαστές, το Coachella έχει τεράστια προβολή, και τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα να συμμετέχουν σε αυτό.

Όπως και το Woodstock, έτσι και το Coachella, λοιπόν, επηρεάζουν την ποπ κουλτούρα του σήμερα, από την μουσική μέχρι και τη μόδα. Αν, το καλοσκεφτείς, το Coachella είναι μια σύγχρονη εκδοχή του Woodstock. Αν επικεντρωθούμε στο κεφάλαιο «Μόδα», τα κοινά χαρακτηριστικά είναι πολλά. Το λεγόμενο «Coachella style» είναι βαθιά επηρεασμένο από το Woodstock κάτι μου μας βάζει στην διαδικασία να συγκρίνουμε τελικά τα δύο φεστιβάλ μεταξύ τους.

Τα στεφάνια από λουλούδια, τα ημιμόνιμα τατουάζ με το σήμα της ειρήνης, τα σουέτ γιλέκα με κρόσσια, μέχρι και τα παντελόνια «καμπάνα», είναι όλα αποδείξεις ότι το Woodstock επηρέασε το Coachella style. Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη του τελευταίου στις 12 Απριλίου, μπαίνουμε σε χίπικο mood και κάνουμε προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις και εσύ το Coachella style.

Αξεσουάρ: Ο πρωταγωνιστής των looks σου

 

Για να υιοθετήσεις με τον πιο αυθεντικό τρόπο το στιλ αυτό, σημαντικό είναι να φοράς και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Στην περίπτωση αυτή, όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα. Από τα «flopper» καπέλα, τα statement ασημένια κοσμήματα με πέτρες, τα βραχιόλια για τα μπράτσα και οι αλυσίδες για το σώμα είναι τα must haves για το Coachella style. Και ενώ το over-accessorizing εδώ είναι επιτρεπτό, φρόντισε παρ” όλα αυτά, τα αξεσουάρ που θα φορέσεις να έχουν μια συνοχή μεταξύ τους.

Γήινες αποχρώσεις: Το μυστικό για πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις

 

Οι αποχρώσεις των ρούχων που θα φορέσεις, είτε έχουν μια πιο χίπικη διάθεση, είτε είναι πιο ροκ και edgy, είναι το μυστικό για να αποκτήσεις αυτό το ύφος στις εμφανίσεις σου. Χρώματα όπως το καφέ, το μπεζ, το κεραμιδί, το μουσταρδί, αλλά και ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μαύρο, το λευκό και το μπλε είναι αυτά που κυριαρχούν στις εμφανίσεις που βλέπουμε στο φεστιβάλ. Αυτό σε βολεύει, αν το καλοσκεφτείς, γιατί οι αποχρώσεις αυτές είναι εύκολες να συνδυάσεις, μιας και ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.

Prints: ο βασιλιάς του Coachella

 

Μπορεί οι γήινες αποχρώσεις να εγγυώνται την επιτυχία του Coachella style, παρ” όλα αυτά είναι τα ενδιαφέροντα prints που θα κάνουν την διαφορά στις εμφανίσεις σου. Επιλέγοντας μακριά φορέματα σε ψυχεδελικά μοτίβα ή ακόμα και τα πιο hot της εποχής, (βλ. animal prints) οι εμφανίσεις σου δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

’70s στοιχεία: Οι λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά

Αν θέλεις το Coachella style να έχει την αυθεντικότητα του  Woodstock, τότε είναι σημαντικό τα looks σου να έχουν στοιχεία από την δεκαετία του ’70 που θα αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο, το bohemian/Coachella style. Ρούχα που περιλαμβάνουν κρόσσια, τρουκς και υφάσματα όπως το σουέτ, το δέρμα, το denim, η δαντέλα και η διαφάνεια είναι στοιχεία που είχαν οι εμφανίσεις των γυναικών της εποχής και που θα εκφράσουν αψεγάδιαστα το ύφος αυτό.

*Για περισσότερους Woodstock ήχους, συντονίσου αυτή την Κυριακή στις 22.00 για να απολαύσεις την εκπομπή «Μια χρονιά κι έναν καιρό», με τον Θανάση Κρεκούκια.

Kεντρική φωτογραφία: www.instagram.com/alessandraambrosio/

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: