Πώς θα καταλάβω ότι τα γυαλιά Rayban -και όχι μόνο- είναι αυθεντικά; 8 σούπερ tips!!!

Οδηγός αγοράς, συμβουλές και για αυθεντικά γυαλιά ηλίου RayBan.

Οι περισσότεροι ακούγοντας γυαλιά ηλίου, η πρώτη μάρκα που φέρνουν στο μυαλό τους είναι αυτή της RayBan. Από την ίδρυση της εταιρίας το 1937, τα γυαλιά RayBan είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και από πολλούς θεωρούνται τα καλύτερα γυαλιά ηλίου.

Τα πρώτα γυαλιά της εταιρίας, που ιδρύθηκε από τους Bausch & Lomb, λανσαρίστηκαν στην αμερικανική πολεμική αεροπορία και από τότε έχουν γίνει ένα διαχρονικό αξεσουάρ.

Σκελετοί RayBan

Οι σκελετοί RayBan  κατασκευάζονται από τα καλύτερα και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά υλικά για να χρησιμοποιείτε τα γυαλιά σας καθημερινά και να αντέχουν πολύ.

Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να γίνουν τα γυαλιά πολύ ελαφριά αλλά ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικά είναι οι ίνες άνθρακα. Επτά διαφορετικά στρώματα ινών άνθρακα αναμεμιγμένα με ρητίνη δίνουν στο σκελετό εξαιρετική ανθεκτικότητα και σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του παρέχει κορυφαίο επίπεδο άνεσης.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα γυαλιά ηλίου RayBan είναι ότι οι σκελετοί δεν έχουν συγκολλήσεις στο μπροστινό τους μέρος. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σας σπάσουν κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμό τους.

Άλλο είδος σκελετών RayBan για γυαλιά ηλίου είναι το Lite Force, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα θερμοπλαστικό πολυμερές. Το υλικό αυτό κάνει τα γυαλιά πάρα πολύ ανθεκτικά, περισσότερο από το κοινό πλαστικό, και πολύ ελαφριά.

Φακοί RayBang

Οι φακοί Ray-Ban είναι σχεδιασμένοι σε εργαλεία κοπής από διαμάντι για να ελαχιστοποιηθεί η παραμόρφωση της εικόνας που εν τέλη λαμβάνουν τα μάτια.

Τα αυθεντικά γυαλιά Ray-Ban, έχουν αυθεντικούς φακούς οι οποίοι εμποδίζουν 100% την υπεριώδη ακτινοβολία UVA, UVB καθώς και τα βλαβερά μπλε φώτα. Επίσης προστατεύουν από το ανακλώμενο (Polarized) ηλιακό φως, το οποίο αναπηδά σε οριζόντιες επιφάνειες. Έτσι μειώνεται η κόπωση των ματιών, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση στην όραση. Όλοι οι polarized φακοί της RayBan δεν είναι ίδιοι καθώς υπάρχουν διάφορες ποιότητες, από τον απλό φακό (P) μέχρι αυτόν που ενσωματώνει περισσότερα χαρακτηριστικά (P³ Plus) όπως είναι η υδροφοβική επίστρωση στα έλαια για ευκολότερο καθαρισμό και την ενίσχυση των χρωμάτων η οποία αυξάνει την ανάλυση των χρωμάτων και ενισχύει την αντίθεση.

Εκτός από την προστασία στα μάτια, οι αυθεντικοί φακοί της RayBan έχουν αυξημένη ανθεκτικότητα σε συγκρούσεις σε σχέση με τους απλούς φακούς. Αυτό έχει επιτευχθεί καθώς οι φακοί RayBan έχουν υποστεί μια ειδική διαδικασία χημικής σκλήρυνσης.

Πως καταλαβαίνω ότι τα αυθεντικά RayBan γυαλιά ηλίου

Το ότι τα Ray Ban είναι η πιο πετυχημένη μάρκα σε γυαλιά ηλίου εδώ και δεκαετίες έχει κάνει πολλούς να φτιάξουν φθηνές απομιμήσεις, οι οποίες δεν έχουν καλούς φακούς και εν τέλη βλάπτουν τα μάτια.

Πως ξεχωρίζει κανείς λοιπόν τα ψεύτικα από τα αυθεντικά RayBan γυαλιά ηλίου; Αν και οι απομιμήσεις γίνονται όλο και καλύτερες με το πέρασμα του χρόνου, δεν μπορούν να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού RayBan γυαλιού. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές και tips για να μπορέσετε μόνοι σας να ξεχωρίσετε τα αυθεντικά από τα ψεύτικα.

1. Προσοχή στο κουτί: Κοιτάξτε το κουτί των RayBan γυαλιών σας. Θα πρέπει να έχει το σήμα της ανακύκλωσης καθώς και ένα αυτοκόλλητο το οποίο δεν ξεκολλάει εύκολα και έχει τις ακόλουθες πληροφορίες: το σειριακό αριθμό, λεπτομέρειες του κατασκευαστή και του διανομέα, τον τύπο του σκελετού και των φακών και τέλος τον αριθμό μοντέλου των συγκεκριμένων γυαλιών ηλίου. Αν το αυτοκόλλητο αυτό λείπει ή έχει λιγότερες πληροφορίες τότε τα γυαλιά στο κουτί πιθανότατα δεν είναι αυθεντικά.

2. Θήκη Γυαλιών: Εξετάστε τη θήκη των γυαλιών. Θα πρέπει να έχει το λογότυπο RB χαραγμένο και όχι απλά βαμμένο. Επίσης το σήμα θα πρέπει να περιέχει τη λέξη «Luxottica» και δύο αστεράκια.

3. Λογότυπο στη βάση της μύτης: Η βάση της μύτης θα πρέπει να έχει χαραγμένο το λογότυπο «RB».

4. Κωδικός στον βραχίονα: Στον αριστερό βραχίονα των γυαλιών θα πρέπει να υπάρχει χαραγμένο ο κωδικός του μοντέλου και να ξεκινάει με τα γράμματα RB. Αν είναι απλά βαμμένος ο κωδικός τότε πιθανότατα είναι «μαϊμού».

5. Λάστιχα: Η RayBan χρησιμοποιεί μόνο κορυφαία υλικά για την κατασκευή των γυαλιών ηλίου. Εξετάστε το λάστιχο στο σκελετό. Αν δεν το αισθάνεστε ποιοτικό, αν κολλάει ή αν είναι άκαμπτο, τότε μάλλον δεν κρατάτε αυθεντικά RayBan γυαλιά στα χέρια σας.

6. Βιβλιαράκι και καθαριστικό πανί: Τεστάρετε την ποιότητα στο βιβλιαράκι αυθεντικότητας που έρχεται μαζί με τα γυαλιά. Θα πρέπει να είναι τυπωμένο σε καλής ποιότητας χαρτί, θα πρέπει να μην περιέχει γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη και το μελάνι δεν θα πρέπει να ξεθωριάζει. Το τελευταίο μπορείτε να το τεστάρετε αν σύρετε το δάχτυλό σας πάνω στα γράμματα.

Επίσης το πανί καθαρισμού θα πρέπει να είναι και αυτό ποιοτική στην αφή και να περιέχει το λογότυπο της RayBan.

7. Πληρώστε την σωστή τιμή: Τα αυθεντικά γυαλιά ηλίου Ray Ban κοστίζουν. Αν τα βρείτε σε τιμή πολύ χαμηλή για να είναι αληθινή τότε μάλλον δεν είναι αυθεντικά τα γυαλιά.

8. Επίσης μην ψωνίσετε τα γυαλιά σας από ανθρώπους που θα σας πλησιάσουν στο δρόμο λέγοντάς σας ότι τα γυαλιά είναι αυθεντικά. Δεν έχουν πρόσβαση στο επίσημο δίκτυο διανομής της εταιρίας οπότε το πιθανότερο είναι να προσπαθούν να σας προμηθεύσουν με κάποια απομίμηση.  Μην ξεγελαστείτε από κάποια κόλπα αυθεντικότητας που κάνουν ή λέγοντάς σας ότι είναι κλεμμένα.

 

moda

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: